BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sürücüler dikkat! Cuma günü tüküreceksiniz

10 kişilik Alman eğitim ekibi Türkiye’ye geldi. Cuma günü başlayacak uyuşturucu tesi için eğitimler başladı. Test tükürük işle yapılacak.

Abone ol

İNTERNET HABER /Karayolları Trafik Kanunu güncellendi. Sürücülere artık alkol testinin yanı sıra uyuşturucu testi yapılması da yasalaştı. Tükürük ile yapılacak olan uyuşturucu testi Cuma günü başlıyor. 

Vatan gazetesinden Mehmet Ali Demir'in haberin göre yeni uygulamaya göre uyuşturucu kullandığı tespit edilen sürücüler için 3 bin altı yüz lira para cezası uygulanarak ehliyetine 5 yıl süreyle el konulacak.

Yasanın yürürlüğü girmesinin ardından uyuşturucu testinin kan, tükürük ve ter gibi biyolojik maddelerden elde edilen verilerle ortaya çıkartılması testin, sahada hızlı, steril ve güvenilir olarak uygulanabilirliği tartışma konusu olmuştu.

ALMANYA'DAN EĞİTMEN POLİSLER GELDİ

Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından sahada kullanılacak uyuşturucu testi kitlerinin büyük bölümünün Alman firmasından sağlandı. Yapılan anlaşmalar çerçevesinde Almanya’dan konu ile ilgili görevlendirilen emniyet müdürü, amiri ve teknik personeli de içine alan 10 kişilik özel bir ekip dün İstanbul’a geldi.

Alman polisi İstanbul’da 3 gün boyunca Türk polisini konuyla ilgili eğitime alacak. İstanbul’da 100’ü aşkın personel bu eğitime tabi tutulacak. Üç günlük teknik ve uygulamalı eğitimin ardından hafta sonundan itibaren İstanbul’da da uyuşturucu testi uygulaması başlayacak. 

YÖNETMELİK HENÜZ NETLEŞMEDİ

Öte yandan yeni düzenlemede konunun uygulama yönetmeliği de bu eğitimler sonrasında netleşecek. Uygulama alanları ve kitlerin tanıtımı ve kullanım koşulları sonucuna göre Trafik Kanunu uygulama yönetmeliğine bazı eklemelerin de yapılabileceği öngörülüyor.

Uyuşturucu testi eğitim programı İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde bugünden itibaren başladı.