BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.454,44
HABER /  GÜNCEL

Türk Telekomun Avrupa zaferi

Telekom, Macar Invitel'i 221 milyon Euro'ya satın alarak Avrupa piyasasına muhteşem bir giriş yaptı.

Abone ol

T. Telekom, Macar Invitel’i 221 milyon Euro’ya satın alarak Avrupa piyasasına muhteşem bir giriş yaptı. Satın almanın ardından İstanbul’dan Londra’ya kadar 16 ülkenin haberleşme altyapısı T.Telekom’a geçti

Türk Telekom, Türk şirketlerinin yurt dışında gerçekleştirdiği en büyük satın almalarından birine imza atarak tek hamleyle İstanbul’dan Londra’ya kadar uzanan bölgede 16 ülkenin internet ve haberleşme altyapısını satın aldı. T. Telekom’dan yapılan açıklamada Macaristan merkezli Invitel International’ın ve iştiraklerinin hisselerinin tamamını 221 milyon Euro’ya (420 milyon lira) satın alındığı duyuruldu. Satın alma anlaşmasına göre şirket, borçlarıyla devralındığı için Türk Telekom’un kasasından 197 milyon Euro çıkacak. İmzalanan anlaşmayla Türk Telekom, ilk uluslararası satın almayı da gerçekleştirmiş oldu.

27 BİN KİLOMETRELİK AĞ

Türk Telekom’dan verilen bilgilere göre Macaristan merkezli Invitel International, Orta ve Güneydoğu Avrupa’da 16 ülkede 27 bin kilometrelik optik fiber ağı ile hizmet veriyor. Şirketin 2009 yıl sonu itibariyle gelirleri 121.1 milyon Euro, vergi öncesi kârı 41.6 milyon Euro’yu buluyor. Invitel International’ın müşterileri arasında AB ve ABD’den çok sayıda kablo TV firması ve internet servis sağlayıcısı bulunuyor. Türk Telekom da söz konusu altyapıyla Avrupa’da 16 ülkede telefon, kablolu TV ve internet hizmetleri verebilecek.

Hedef Amerika’yı da kapsamak

Türk Telekom’dan yapılan açıklamada söz konusu işlemin ardından hedefin ABD’yi de kapmasa alanına almak olduğu belirtildi. Açıklamada, coğrafi bir ‘bağlantı merkezi’ olma konusunda önemli konumda bulunan Türk Telekom’un, yeni satın alma ile Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi içinde artan iletişim trafiğini elde ettiği belirtildi. Amacın Orta Doğu ve Asya pazarlarını Batı Avrupa ve Amerika’ya bağlayan bir operatör haline gelmek olduğu vurgulandı.