BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.442,56
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Türk Telekom'dan ücretli internet paylaşımı hakkında açıklama!

Geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi oturan ve 15 Ocak 2019 tarihinde 'Hotspot', yani mobil internet paylaşımının ücretli olacağı haberlerine Türk Telekom ve Vodafone'dan açıklama geldi.

Abone ol

Turkcell’in başlattığı ve kullanıcıların tepkisini çeken Hotspot ücretlendirmesine ilişkin Türk Telekom'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre Türk Telekom kullanıcıları hotspot ya da kişisel erişim noktası olarak adlandırılan durumlarda herhangi bir ek ücret ödemeden kendi internetlerini diledikleri ile paylaşabilecekler.

Açıklama şöyle : "Türk Telekom, müşterilerinin kendi mobil internet paketlerini dizüstü bilgisayar, tablet gibi farklı cihazlarla “Kişisel Erişim Noktası/ Hotspot” özelliğini kullanarak farklı cihazlarla paylaşmalarından herhangi bir ücret talep etmemektedir. Ayrıca Türk Telekom’un, herhangi bir Wi-Fi (kablosuz internet) ağına erişimin olmadığı durumlarda kullanıcıların cep telefonları vasıtasıyla ‘hotspot’ özelliğini kullanarak aygıtlarını internete bağlayabilmelerinde herhangi bir aygıt sayısı sınırlaması da bulunmamaktadır."

Vodafon hotspot kararı :  GSM operatörü Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılardan ücret talep etmediklerini ve bu uygulamaya geçmeyeceklerini duyurdu. Vodafone açıklamasında, "Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılarından ücret talep etmiyor." denildi.

Turkcell'den hotspot açıklaması 9 TL kimlerden alınacak yeni bilgi