BIST 9.788
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,81
HABER /  POLİTİKA

Özgür Özel ne dedi Hulusi Akar'a yönelik olay sözlerinin tamamı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasındaki davalık olan tartışma bütçe görüşmeleri sırasında mecliste yaşandı.

Abone ol

2019 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı hedef alan eleştiriler getirdi. 18 Aralık'taki bu konuşmada Özgür Özel, Akar'ı cezaevindeki FETÖ mağduru askerleri ziyaret etmemekle itham etti. 

Hulusi Akar'ın, dava arkadaşları, mücadele arkadaşları cezaevindeyken, "Bizi bir kez bile ziyarete gelmedi." diye sitem ettiğini öne süren Özel, buna rağmen Akar'ın, "1923, değerlerimizden kopma dönemidir." diyen; Atatürk'e "firavun" diyen Nuri Pakdil'i ve "TSK'ye hakareti alışkanlık haline getiren" Akit gazetesi yazarı Mehtap Yılmaz'ı ziyaret ettiğini söyledi.

Bilirkişi FETÖ'cü çıktı
Hulusi Akar'ın 3. Kolordu Komutanı iken, kumpas davalarında, kumpas mağduru bütün subay, astsubay, amiral, generallerin, bilirkişi raporuyla bunun kumpas olduğunun ortaya çıkmasını beklerken, icra subayı Ahmet Erdoğan'ı görevlendirdiğini, Erdoğan'ın "berbat bir uzman görüşü" yazdığını öne süren Özel, Erdoğan'ın, bugün FETÖ'den firari olduğunu söyledi.

Çuvalcıdan madalya aldı iddiası
Özgür Özel, Hulusi Akar'ın, Türk askerinin başına çuval geçirten ABD'li komutan Odierno'dan, üstün liyakat madalyası aldığını öne sürdü.

Hulusi Akar'ın verdiği yanıt
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bu sözler üzerine kürsüye gelip Özgür Özel'e yanıt verdi.

Bilirkişi raporunda kendisinin bir dahilinin bulunmadığını, bunu herkesin bildiğini, bütün kayıtlarda olduğunu ifade eden Akar, "Ahmet Erdoğan adlı kişinin, benim icra subayım olmadığını, onun bilirkişi olarak atanmasında benim dahilimin olmadığını, birlikte olmakla beraber benim dışımda diğer personel tarafından böyle bir görevlendirme yapıldığını, kayıtları inceleyen bilir. İnceleyin." dedi.

Mehtap Yılmaz'ı niye ziyaret etti?
Gaziantep Devlet Hastanesi ziyaretini anımsatan Akar, şehitlerin, yaralıların olduğunu, söz konusu hastaneye, kuvvet komutanlarıyla yaralıları ziyarete gittiklerini anımsattı. Hastane kapısında kendisini rektör, vali, belediye başkanının karşıladığını belirten Akar, "Gazilerimizi ziyaret ettik. Bu ziyaret sırasında üst kata kadar asansörle çıktık, aşağıya doğru yürüye yürüye iniyoruz. Tam o sırada, rektör, 'Burada da eşim yatıyor' dedi. Orada gördüm o gazeteci hanımefendi olduğunu, serumlu. 'Merhaba, geçmiş olsun' dedik. Yanımda şahitler var. Bir iki dakika oturduktan sonra kalktık, devam ettik." dedi.

"Arkadaşlarını ziyaret etmeyen alçaktır"
Akar, Hasdal'daki arkadaşlarını ziyaret etmediği eleştirilerine ise, "Arkadaşlarını ziyaret etmeyen alçaktır. Hasdal'dan çıkmadım ben. Arkadaşlarımın hayatını kolaylaştırmak için her türlü riski aldım. Savcıya, adli müşavire, hapishane müdürüne rağmen, her türlü riski aldım." diye yanıt verdi.

Çuvalcıdan madalya konusu
Madalya konusunun dillere dolandığını belirten Akar, "Bu adet, gelenek, usul gibi olmuş. Madalya almayan yok, bunun bir anlamı da yok. Gittik oraya paldır küldür verdiler, ne talebimiz var? Odierno'yu korumuyorum. Çuval geçiren bu değil. " dedi.

"Kafama tabanca dayayıp başımıza geçeceksin' dediler
Akar, 15 Temmuz darbe girişimi gecesine yönelik Özel'in eleştirilerine işaret ederek, kafalarına tabanca dayanarak, "başımıza geçeceksin" dediklerini, kendisinin bunu reddettiğini anımsattı. Akar, "Yatağınıza yattığınızda düşünün, kafanızda tabanca varken, hayır diyebilecek kaç kişi var? Denemeden söylemeyin, deneyin. Akıncı'ya götürdüler, etrafımızda silahlı insanlar, bir sürü asker. Bütün o alçakların önünde tek başına oturuyorum. 'Bunu okuyun, imzalayın' dediler. İmzalamadım. Sayın Özel'in, terör örgütlerine dahi söylemediği hususu, bir genelkurmay başkanına... 49 yıl hizmet yaptım ben... Keşke Atatürkümüzün partisinde sizin gibi bir grup başkanvekili olmasaydı." dedi.