BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  DÜNYA

Savcılar Başkanlık Sarayı'nı bastı suçlama 'yasa dışı dinleme' iddiası

Güney Kore ena karıştı. Savcılar, devlet başkanlığı sarayı Çeong Wa Dae'ye, siviller hakkında bilgi toplamak için yasa dışı dinleme yapıldığı iddiaları üzerine baskın düzenledi.

Abone ol

Güney Kore'de Seul Doğu Bölge Savcılığından müfettiş ve savcılar, Çeong Wa Dae'de yasa dışı dinleme yapılıp yapılmadığına dair kanıt toplanması amacıyla devlet başkanlığı sarayına gönderildi. Saraydan yapılan açıklamada, savcıların inceleme yaptığı doğrulandı.

BAŞKANLIK SARAYI UZEL TEFTİŞ BİRİMİ... Aramanın, Kore Hürriyet Partisinin (LKP) şikayeti üzerine çıkarılan emir doğrultusunda yapıldığı, savcılara belgeler ve muhtemel kanıtların sağlandığını, ancak Çeong Wa Dae'nin içine girmelerine izin verilmediği duyuruldu. Savcılık da baskında özellikle devlet başkanlığı sarayı özel teftiş biriminin hedef alındığını bildirdi.

ANA MUHALEFET GÜNDEME GETİRMİŞTİ... ​Ana muhalefet partisi LKP, Çeong Wa Dae Personel Şefi Im Jong-seok ve Devlet Başkanı Moon Jae-in'in sivil işler sekreteri Ço Kuk dahil devlet başkanlığı yetkililerini, görevlerini kötüye kullanmak ve sorumluluklarını ihmal etmekle suçlamış, bunun üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. 

SARAY, GİZLİ BİLGİYİ SIZDIRMA DAVASI AÇTI... Suçlamalar, savcılık özel müfettişi Kim Tae-woo'nun, Çeong Wa Dae için çalışırken başlıca haber kuruluşları ve eski bürokratlar dahil çok sayıda sivili yasa dışı dinlediğini itiraf etmesine dayandırılıyordu. Güney Kore devlet başkanlığı sarayı Çeong Wa Dae, iddiaları reddetmiş, Kim'i, üstlerinden uyarı almasına rağmen bu tür faaliyetler içinde bulunmakla suçlamıştı. Kim hakkında Çeong Wa Dae hakkında gizli bilgiyi sızdırmak suçlamasıyla şikayette de bulunulmuştu.