BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.433,16
HABER /  EKONOMİ

Türk pilotlar yabancıları solladı

SHGM, yerli pilotların istihdam edilmesi amacıyla havayolu şirketleri ile ortak çalışma başlatacak...

Abone ol

SHGM Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, pilot eğitimi sunan uçuş okulu yöneticileri ile bir araya gelerek, Türkiye'deki pilot eğitimindeki sıkıntıların çözümüne katkı sağlamak amacıyla görüş alışverişinde bulundu. Uçuş okullarının sorunlarının tespiti ve yapılması gereken uygulamaların ele alındığı toplantıda, SHGM'nin 79 ülke ile imzaladığı anlaşmaların ilk maddesinde Türkiye'nin pilot eğitim merkezi olmasının hedeflendiğine vurgu yapıldı.

Türkiye'de 300'ün üzerinde yabancı pilot çalıştığına dikkat çekilen toplantıda, yabancıların yerine yerli pilotların istihdam edilmesi amacıyla havayolu şirketleri ile ortak çalışma yapılması kararlaştırıldı.
SHGM yetkilileri, 2010'da Türkiye'nin eğitim merkezi olmasına öncelik verileceğini ifade ederek, uçuş okullarının havayollarına direkt pilot yetiştirmesi konusunun görüşülmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Eğitim gören pilot adaylarının eğitim kalitelerinin artırılması amacıyla THY ile diyalog halinde olunması kararı alındığını anlatan yetkililer, "Türkiye'nin pilot eğitim merkezi olması için mevcut avantajları ve yeni ne gibi avantajlar eklenebileceği görüşülen toplantıda ayrıca uçuş okullarının eğitim kalitesinin artırılması için havayolları ile hava taksi şirketlerindeki kalifiye personelden istifa edilmesi gibi çeşitli alternatifler üzerinde duruldu." dedi. SHGM yetkilileri, yabancı pilot adaylarının Türkiye'de daha çok eğitim alması amacıyla uçuş okullarına gereken desteğin verileceğini belirterek, yabancı öğrencilerin Türkiye'de eğitim görmesi için yaşanılan bürokratik sorunların çözümü noktasındaki çalışmaları takip edeceklerini söyledi.