BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,98
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türk okulu öğrencilerinin büyük başarısı

Türk okulu öğrencileri George Washington Üniversitesi'ndeki Virginia Bilim Olimpiyatları Bölge Finalleri'nde 14 madalya kazandı.

Abone ol

ABD'nin başkenti Washington'da Türk işadamları tarafından kurulan Türk okulu Pinnacle Academy'nin öğrencileri, George Washington Üniversitesi'ndeki Virginia Bilim Olimpiyatları Bölge Finalleri'nde büyük bir başarıya imza atarak, 14 madalya kazandı.

Yarışmada, Türk okul en başarılı 3 okul arasına girerken, okulun Türk öğrencilerinden Arif Yıldız ve Emre Karaman birer altın madalya aldı.
Öğrencilerden Selin Altıntaş ile Zehra Yılmaz bronz madalyalara hak kazanırken, Arif Yıldız, Selin Altıntaş ile Zehra Yılmaz başka dallarda da ödüle layık görüldü.

Ayrıca, öğrencilerden Abdulrahman Ebu İzzah, Abdullah Ağcayazı, Mehmet Aslan, Enes Karaaslan, Mehmet Karaduman, Kemal Taban ve Shaheda Xiaogaiti de çeşitli dallarda dereye girerek, madalyalarla ödülledirildi.

Okul Müdürü Yusuf Çırak, aldıkları başarıyı, öğretmenlerine, kendilerine destek olan velilere ve öğrencilerinin kabiliyetlerine borçlu olduklarını söyledi.

Okul, bu başarısıyla, 24 Nisanda da Virginia eyalet finallerine katılacak.
Pinnacle Academy öğrencileri daha önce de "Geleceğin Şehri" (Future City) yarışmasında Washington DC bölgesinde birinci olarak, ülke finallerine katılmıştı.