BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.425,86
HABER /  POLİTİKA

Türk jetiyle ilgili inanılmaz iddia!

DSP Genel Başkanı Masum Türker vurulan Türk jetiyle ilgili önemli iddialarda bulundu.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker önemli iddialarda bulundu. Vurulan Türk Jeti ile ilgili: ‘Uçağımızı Rusya bizzat vurdu!’ dedi. 

tv8'de Erkan Tan'ın konuğu olan DSP lideri Masum Türker, gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Türker'in iddiasına göre iki pilotumuzun kaybolduğu saldırıyı yapan Suriye değil, Rusya!..

Masum Türker'in konuyla ilgili çarpıcı açıklamaları şöyle:

BAŞBAKAN’I UYARIYORUM. BUGÜN YANLIŞ YAPACAK!

“Başbakan bugün yanlış yapacak. Başbakan’ın danışmanları yanlış yapmasını engellemeli. Suriye ile ilgili dün Bakanlar Kurulu’nda alınan kararı AKP’nin grup toplantısında açıklamaya hakkı yoktur! Bunu TBMM’de açıklarsa her grubun konuşma hakkı doğacağı için politika daha belirlenmedi, Tartışma yaratmak istemediği için Ulusa Seslenişte yapmalıdır. Bu kararlar sadece AKP’yi değil Türkiye Cumhuriyeti’İnin bütün vatandaşlarını ilgilendiriyor. AKP Genel Başkanı olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakan’ı olarak konuşmalı.”

“UÇAĞIMIZI BİZZAT RUSYA VURDU!”

“Şu anda Laskiye limanında 2 Rus savaş gemisi ve 1 firkateyn var. Bunlardan 1 tanesinin hem radar hem füze donanımı gördüğü anda sineği bile algılayan hassasiyeti var. Çapanenko gemisi en ufak bir olayda hemen devreye girebiliyor. İlk olayın ortaya çıktığı an; siyaseti iç politikadan ayırarak baktığınız zaman Suriye üzgünüz dedi. Başka bir kişi yapmışsa üzgünüz der.”

“Uçağımızı vuran gemi: Amiral Çapanenko!”

“Uçağımızı vuran gemi Amiral Çapanenko. Çünkü en donanımlı gemi bu. Eminim ki Dış İşleri ve bizim istihbarat servisimiz de bunları biliyor. Neden bunlar arama kurtarma çalışmalarına katılmıyor? Uçağında bir süre daha bulunmaması gerekiyor onlar için. Uçakta kokpit kaynamış.”

“Milli Savunma Bakanı nerede?”

“Başbakan’ın 3 lider ile konuşmasını izledim. Peki Milli Savunma Bakanı neredeydi? Bu ülkenin Milli Savunma Bakan’ı yok mu? Bu ülkede düşürülen uçağın mülkiyetinden Genelkurmay değil Milli Savunma Bakanlığı’dır. Bu olayın hiçbir yerinde yok nedense.

“Türk milletini yanıltamazsınız!”

“Arınç, laf arasından NATO’nun 4 ve 5. maddelerine başvurduk dedi. 4 bana saldırı oluyor ne yapalım, istişaredir, 5. madde ise müdahaledir. Ama düne Dışişleri Bakanı yalnız 4. maddeden bahsediyordu. Türk milleti yanıltılamaz.”

“Şu an ABD Başbakan’a kızıyor!”

“Başbakan AKP politikalarını değil, ilk defa ulusalcı olmak zorundadır. Ulusa seslenirse bütün ülkenin Başbakan’ı olur. Aldığı kararları yalnızca partililerine söylerse olmaz. Başbakan hastalandığı günden bu yana tehdit altında. Şu an ABD kızıyor Başbakan’a. Başbakan haklı olarak Müslüman bir ülke ile savaşmak istemiyor.”

MASUM TÜRKER BU İDDİALARDA BULUNURKEN,
RUS UZMANLANLAR BAMBAŞKA BİR KONUYA DİKKAT ÇEKTİ
RUSLAR NATO'yu İŞARET EDEREK BAKIN NELER DEDİ
BİR SONRAKİ SAYFAYI ÇEVİRİN
[PAGE]

"NATO Suriye'nin hava savunma sistemini denedi"

Rus uzmanlar, Türk keşif uçağının Suriye tarafından vurulmasını değerlendirdi. RIA Novosti ajansına konuşan uzmanlara göre, NATO Suriye'nin hava savunma sistemlerini denedi.

Rusya Uluslararası Silah Satış Analiz Merkezi Başkanı İgor Korotçenko, düşürülen Türk uçağının Suriye'deki radyo elektronik aktiviteleri denetlemek için bu ülkenin hava sahasına girdiğini iddia etti.

Korotçenko'ya göre, Suriye Türk uçağını kendi hava sahasında vurdu ve bu olay ayrıca savunma sistemlerinin etkili olduğunu gösterdi.

Rus uzman, Türkiye istihbaratının Suriye'de etkili olduğunu ve edindiği bilgileri NATO üyesi diğer ülkelerle paylaştığını öne sürdü.

Ajansa konuşan bir diğer askeri uzman Said Aminov da Türkiye'nin bu tip uçuşlarla Suriye hava savunması hakkında elde ettiği istihbaratı, NATO üyesi diğer ülkelerle paylaştığını belirtti.

Aminov Suriye'nin "uçak alçaktan yüksek hızla uçuyordu" iddiasını da değerlendirerek, bu tip uçuşların istihbarat amaçlı yapıldığını kaydetti.

Suriye büyük bölümü İsrail sınırında konuşlandırılmış gelişmiş bir hava savunma sistemine sahip. Bu sistem Rusya tarafından oluşturuldu.