BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.432,22
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Suriye için tam destek

Ankara-Şam hattında yaşananan gerilimde Türkiye tek vücut oldu. MHP lideri iktidara tam destek verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Türk uçağını vuran ve hala özür dilemeyen Suriye'ye karşı Ankara'da muhalefet ve iktadar tek vücut oldu. MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümete Suriye politikası için tam destek verdi.

Ankara'da gündem tamamen Suriye meselesine kilitlenmiş durumda. Parti grup toplantılarına da Türk jetinin vurulması damga vurdu.

TÜRKİYE YENİ YETME DEĞİL

MHP lideri Devlet Bahçeli, iktidara Suriye konusunda açık bir şekilde destek verdi. Suriye'nin gerilimi tırmandıran söylemlerini kabul edilemez olarak niteleyen Devlet Bahçeli, "Suriye yönetminin gerilimi tırmandırıcı sözleri kabul edilemez. Türkiye yeni yetme bir devlet değildir. Hakkı yerde kalacak, kırmızı çizgileri aşındırılacak çadır devleti de değildir. Özür ve tazminat istenmelidir" dedi.

Başbakan Erdoğan ile Suriye konusunda yaptıkları diyaloğ ve bilgilendirme zirvesine de değinen Bahçeli, iktidara Suriye için destek verdiklerini şu sözlerle dile getirdi;

-"Erdoğan'ın demokratik katılımı sağlamak amacıyla bizimle görüşmesi memnuniyet verici olmuştur. MHP hükümet tarafından alınan kararların yanında olacaktır. Savaş akla gelecek en son düşünce olmalıdır. Dileğimiz bugünkü NATO toplantısından çıkacak kararların sağduyulu olmasıdır".

SAVAŞ İSTEMİYORUZ

Devlet Bahçeli yaşanan gerilimle ilgili sağduyu çağrısında da bulunmayı ihmal etmedi. Türkiye'ye doğru bir fırtına yaklaştığını belirten Bahçeli, "AKP hükümeti yaklaşan fırtınanın ülkemize zarar vereceğini düşünmelidir. Bedeli AKP ve bizler için çok ağır olacağı bilinmelidir. Suriye Türkiye krizinin çözümü diplomasinin imkanlarıyla sağlanmalıdır. Bu hadiseyi muhtemel bir savaş olarak düşünenlere fırsat verilememlidir. Her olayda medya yer bulup konuşma hakkı bulanların, Suriye'deki bazı hedeflerin vurulması düşüncelerine dikkat edilmelidir.

Meydan okunmalar geri dönüşü olmayan yola girerse, milletçe karşı koyma faziletimiz fazlasıyla vardır. AKP'nin bu durumu makul bir duruma getirmesini parti ve millet olarak destekliyoruz" dedi.

İşte MHP lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın satırbaşları:

TÜRKİYE İYİ YÖNETİLEMEMENİN SIKINTISINI YAŞAMAKTA

Muhterem Milletvekilleri değerli misafirler kıymetli nasın mesupları.. Yine sıkıntıkılı ve krizli bir haftayı geride bıraktık. Ülkemizin güvenliği dirliği ve birliği alarm zilleri çalmaktadır. Türkiye iyi yönetilememenin sıkıntısını yaşamakta. Bölücü terörün vahşi eylemleri ve gelen şehit haberleri yüreğimizi dağlamıştır.

Bilinen üzerine Yeşiltaş Jandarma Karakolu'nda bilinen üzere şehitlerimiz var. Şehitlerimiz son yolculuklarına dualarla uğurlanmıştır. İzmir'den Konya'ya, Anadolu'nun her hanesi hüzün dolmuştur. Acısını içine gömen şehit anaları, babaları ve eşleriyle üzüntülerini paylaşıyorum.

YAPILAN YORUMLAR HER AÇIDAN İNCELENMELİ

Hepimizi derin acıya boğan Yeşiltaş saldırısından sonra terör yine durmadı. Hakkari'nin Kavaklı bölgesinde PKK'nın açtığı ateşle bir şehidimiz 3 yaralımız var. Tüm ailelere baş sağlığı yararlılara sabır diliyorum.

Değerli milletvekilleri, özellikle Hakkari'deki saldırıdan sonra yapılan yorumlar her açıdan incelenmeli.

PESPAYELİK SERGİLEDİLER

Bölücüğünü yeminli temsilcileri anında devreye girerek pespayelik sergilemişlerdir. Bilhassa bu çevreler ne zaman umut verici adımlar atılsa, bu tip eylemlerin hemen gerçekleştiğini ortaya koymuştur. Bölücülüğü aklamaya va temize çıkarmaya çalışan bütün gafiller bu çevrede toplanmıştır.

Barış için demokratik adımlar devam ettirilmeli, çözüm fırsatı sabote edilmeli, iyimser ortam korunmalı türünden söz ve beyanlar geçtiğimiz gün içinde söylenegelmiştir. Bölücü terör saldırılarını kapatmaya hayasızca gayret etmişlerdir.

BAŞBAKAN YURT DIŞINA ÇIKMASIN

Eğer Başbakan'ın yurt dışı seyahatleriyle terör saldırıları arasında terör bağı kuruluyorsa, Erdoğan'ın Türkiye'de bulunması çok iyi olacaktır.

Terör örgütü Başbakan ve ekibiyle görüşmektedir. Madem pazarlık yapılmadığı Başbakan tarafından ifade edilmektedir. O zaman Başbakan'ın bazı soruları cevaplaması gerekir.

Terör örgütü unsurlarına silah bırakıldığında istedikleri ülkelere gidebileceklerini söylemek pazarlık değil midir? Dağdakilere af planları yapmak pazarlık değil midir? Partileler aynı masaya oturmamamız haklı değil midir?

MHP TÜRKİYE'NİN BÖLÜNMESİNİ SAĞLAYACAK MASALARA OTURMAZ

Anadolu'da barışa katkı vermediğmizi söyleyenler iyi bilsin ki, MHP Türkiye'nin bölünmesini sağlayacak hiç bir masaya oturmayacak ve yanından bile geçmeyecektir Bizi masaya gelmemekle itham edenler, 2003'ten buyana toğrağa düşen 1023 şehidin hesabını vermelidir.

Sorarım sizlere, biz daha fazla şehit gelmesi için mi masaya oturacağız? Türkiye'nin ikiye ayrılması için mi masaya oturacağız? Kürt kardeşlerimizi ayıranlarla elbette masaya oturmayacağız.

Terör faaliyeti bölücülüğün sadece bir unusuru olup, insan kıyım makinesidir. Bölücü terörü koruyan kendi edepleri doğrultusunda koruyan uluslararası kuruluşlar herkes tarafından bilinmektedir. Türkiye üzerinde hesabı olan ülkeler bu kanlı hesabı yönetiyor. PKK uluslararası cinayet örgütüne dönmüştür.

ADRESLERİ BELLİ VE ORTADA

Adresleri belli ve ortada. K. Irak'taki peşmerge reisi bir fitne olarak ortadadır. Erdoğan terörünü çözümü konusunda peşmerge reisine bakmakta.

Her şeyden önce peşmerge ve onun gibi düşünen terör zebanileri bilmelidir ki, aramızda başka bir milletin olması kesinlikle söz konusu değildir. Kandil'in görevlendirilmiş muhafızı, Türk milletine kefen biçenlere makas bilemektedir. Kandil'in tepesine Türk bayrağı dikilmeden terörün sonlanması mümkün değildir. Bu tarihi görev AKP hükümetinin omuzlarındadır.

Bunun için Türk milleti kimseden izin alacak değildir. Hele hele okyanus ötesinden onay alınması düşüncesi, bizim onurlu tarihimizle bağdaşmamaktadır. Kim ki yüreğimizi yakmaya cürret ediyorsa, bunları imha etmek Türk milletinin onur meselesidir.

YASAMA DÖNEMİ
(Milletvekillere)Yoğun bir yasama döneme sonunda, illerimiz, ilçelerimiz, köylerimiz sizleri hasretle beklemektedir. Bulunacağınız her çaba MHP'nin iktidara gitmesine daha fazla katkı sağlayacaktır.