BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.432,79
HABER /  MEDYA

Yeni Akit'in vurun demediği kaldı!

Akit'e yakın internet sitesinde Ali Bayramoğlu hakkında karanlık bir iftira operasyonu başlatıldı.

Abone ol

Akit'e yakın internet sitesinde Ali Bayramoğlu hakkında karanlık bir iftira operasyonu başlatıldı.

Söz konusu internet sitesi, "Ermeni kökenli" ve "Ermeni tezlerini ırkçı bir saikle savunduğunu"nu iddia ettiği Ali Bayramoğlu'na gazete okurları ve çalışanlarının da tepkili olduğunu öne sürdü. Bayramoğlu'nun İngiltere'de faaliyet gösteren bir düşünce kuruluşu olan DPI toplantısına katıldığını haber veren internet sitesi, DPI'ın PKK'nın yan kuruluşu olduğunu iddia ederek yazarı açıkça hedef gösterdi.

YENİ ŞAFAK: BU KAFANIN MÜSLÜMANLIKLA ALAKASI YOK

Ali Bayramoğlu, "Dava açacağım" derken, gazeteci ve yazarlardan kendisine destek geldi. Yeni Şafak gazetesi yazarına sahip çıktı. Pazar günü Akit'e sürmanşetten cevap verdi. 'Sahibi kadar pis iftira' diyen gazetenin Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert'te, 'İslam, küfür, gibi dini terimleri kullanan kafanın, Müslümanlıkla alakasını bilmiyorum...' dedi.

AHMET HAKAN DA SAHİP ÇIKTI

Yeni Şafak'ın bu sözlerinin ardından bugün Ahmet Hakan Hürriyet'teki köşesinde Akit'in gayriresmi sitesi habervaktim'e tepki gösterdi. "DÜŞMAN" diye belledikleri insanlara belden aşağı vuruyorlardı. Buna alışılmıştı. "Düşman" diye belledikleri insanlara belden aşağı vurduklarında kimse çıkıp da "Hop! Mücadelenin de bir adabı vardır, terbiyesizlik yapmayın" falan demedi.

DEĞNEKSİZ KÖYDE DOLAŞIYORLAR

Onlar da kendilerini değneksiz köyde dolaşır gibi hissetmeye başladılar. Ve şimdi yeni bir aşamaya geçtiler: Önlerine gelene saldırıyorlar. En son saldırı sırası "dost" diye bellenenlere, bellenmesi gerekenlere gelmiş. 28 Şubat'ta gadre uğramış, direnmiş, dindarların özgürlüklerini savunmuş Ali Bayramoğlu gibi, Cengiz Çandar gibi yazarlara vuruyorlar.

İNSANLIK SUÇU

Hem de ne vurma! "İftira" var, "karalama" var, "bel altı vuruş" var, "hedef gösterme" var... Hatta "Ermeni kökenli" diye güya hakaret etme ayıbı bile var. Bırakın Müslümanlık suçunu, alenen insanlık suçu işliyorlar. Herkes sevgiden beslenmek ister, bunlar nefretten beslenmeye yemin etmişler.

YENİ ŞAFAK UYANDI

Ama şimdi yeni bir durum var: Yeni Şafak tam uyandı... Star biraz uyandı... İşte buraya yazıyorum: Bu adamların azgın rezilliği, ancak bu tür uyanışlar sayesinde gemlenebilir. Aksi takdirde "her nefis bunların çamurundan nasibine düşeni alacaktır".

KORU MAHALLEYE AYAR ÇEKTİ

Aslında Akit'çilere en büyük ayar mahallenin büyük abisinden geldi. Star gazetesinde Taha Kıvanç mahlasıyla yazan Fehmi Koru, Bayramoğlu'na sahip çıktı, adap dersi verdi. Hrant Dink ve Akın Birdal örneği veren Koru, Bu kadarı da fazla dedi.

YUSUF ZİYA CÖMERT'İ KUTLUYORUM

Önce Yusuf Ziya Cömert'i coşkuyla kutlayayım. Yönettiği gazetenin zayıflayıp işlevini yitirmesini amaçlayan son girişimi başarıyla savuşturmasını bildiği için... Daha önce iki kez benzer 'komplolar'a maruz kaldı gazetesi; sanıyorum en ölümcül darbeyi Ali Bayramoğlu üzerinden yiyecekti...

TEKKENİN POSTNİŞİ BİR DEDENİN TORUNU

Bildiğim şu: Gelibolu'nun kadim ailelerinden birine mensup Ali Bayramoğlu; İslâm'ın kentin yaşamını belirlediği ve hayatın merkezi olduğu dönemde önemli bir tekkenin postnişi olan bir dedenin torunu... Dedesinin münşaatını gördüğüm, bazı şiirlerini okuduğum için, zaman zaman ''Bayramoğlu soyadın Hacı Bayram Veli'den geliyor olabilir'' diye takıldığım biri...

ETNİK KÖKEN UYDURMUŞLAR

'Terörist dostu' olarak gösterecekler ya, o sebeple 'etnik köken' uydurma ihtiyacı duymuşlar... Eh, Hrant Dink'le dostluğu, çeşitli platformlarda gerçekleştirilen sayısız etkinlikte azınlık haklarıyla ilgili sergilediği saygın duruşu bilindiğine göre... ''Olsa olsa'' mantığıyla kendisine bir 'etnik köken' uyduruvermişler...

BÜYÜK AYIP

Yanına koşan tanıdığı-tanımadığı herkes ''Velev ki, öyle olsa bile'' diye iddianın esasına da karşı çıkıyorlar. Doğru bir tavır bu. Ancak bir insanı 'uyduruk' iddialarla vurmaya çalışmak da bence büyük bir ayıp... Hrant Dink 'uyduruk' bir iddiayla gazeteler ve köşeler tarafından 'hedef' haline getirilmişti. Sonrasını biliyoruz: Kendisini hiç tanımayan, ne yazdığını bilmeyen, kandırılmış birkaç gencin husumeti uyandırıldı o iddialarla ve öldürüldü.