BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL

Soykırım müzesini tahrif suçuyla üç Yahudi tutuklandı

Soykırım kurbanlarının anıldığı Yad Vaşem müzesinin duvarlarına Adolf Hitler'e teşekkür sloganları yazdıkları gerekçesiyle üç Yahudi erkeğin mahkemeye çıkartılacağı açıklandı.

Abone ol

İsrail polisi, ulusal soykırım müzesi ve anıtı Yad Vaşem'i Siyonizm karşıtı duvar yazılarıyla tahrif ettiklerinden şüphelenilen üç Yahudi erkeği tutukladığını söylüyor.

Yad Vaşem'in duvarları üzerine boyayla yazılan sloganlardan birinde, ''Eğer Hitler dünyaya gelmeseydi, Siyonistler onu icat ederdi.'' deniyor.

Bir polis yetkilisi, zanlıların suçlarını itiraf ettiğini açıkladı.

Tutuklananların, aşırı uçta dindar Yahudi kesimin üyeleri olduğu düşünülüyor.

Ultra-Ortodoks olarak da bilinen köktendinci bu grup, Mesih gelmeden kurulduğu için İsrail devletine karşı çıkıyor.

Hepsi İbranice olan duvar yazılarından biri, ''Dünya ultra-Ortodoks Yahudileri'' şeklinde.

Adolf Hitler'e teşekkür edilen bir diğer duvar yazısında ise ''Hitler, Yahudiler için düzenlediğin soykırım için sana teşekkür ederiz. Sen olmasan Birleşmiş Milletler'de devlet olarak kabul edilmezdik'' ifadesi yer alıyor.

İsrail devletinin meşru olmadığını savunan aşırı dindarlardan bazıları, İsrail'i kuran Siyonistlerin bir Yahudi devleti oluşturmak için Adolf Hitler'le işbirliği içinde çalıştığını iddia ediyor.

Kudüs'te 1953 yılında inşa edilen Yad Vaşem, Yahudi soykırımı kurbanları için bir anıt olmanın yanı sıra, soykırım tarihine ilişkin sergi ve etkinliklere yer veren büyük bir araştırma merkezi.

İsraillilerin büyük çoğunluğu için son derece önemli bir mekan olan Yad Vaşem, İsrail'de Ağlama Duvarı'ndan sonra en çok turistin ziyaret ettiği yer olarak biliniyor.