BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,33
HABER /  GÜNCEL

Mexico City havaalanındaki çatışmada 3 polis öldü

Mexico City havaalanında polisler arasında çıkan çatışmada 3 polis öldü.

Abone ol

Meksika'nın başkenti Mexico City havaalanında, polisler arasında çıkan çatışmada 3 polis öldü.

Yetkililer, vurularak öldürülen polislerin kokain ticareti yapan bir çeteyle ilişkili olduklarından şüphelenilen iki polisi tutuklama girişiminde bulunduklarını kaydetti.

Şüphelenilen polisler ateş açında havaalanında bulunan yolcular yerlere kapanırken, iki polis olay yerinde, bir diğeri de daha sonra hastanede öldü.

İki zanlı havaalanından kaçmayı başardı ve halen güvenlik birimlerince aranıyor. Olaya karışan iki polisin kimlikleri de saptandı.

Meksikalı yetkililer, 18 aydan bu yana havaalanında faaliyet gösteren uyuşturucu şekebekesine bağlı olduklarından kuşkulanılan görevliler hakkında soruşturma yürütüldüğünü kaydetti.

Çatışmanın ardından alanın bu bölümü kordon altına alındı. Buna rağmen Mexico City havaalanındaki seferlerde aksama yaşanmadı.

Associated Press haber ajansına yaşadıklarını anlatan görgü tanıklarından Israel Lopez, "Restoran bölümündeydik. Bazı polisler geldi ve yerdeki bir diğer polise ateş açtı" dedi.

BBC'nin Mexico City'deki muhabiri Will Grant, ülkenin diğer bölgelerinde süregiden şiddet olaylarından soyutlanmış olan başkentte güpegündüz ateş açma olaylarına ender rastlandığını belirtiyor.

Kaçakçılar, yürüttükleri uyuşturucu, nakit para ve insan ticaretinde başkentteki ana havaalanını kullanıyorlar. Bu yıl içinde havaalanında 200 kg. kokain ele geçirildiyse de, yolcuların girip çıktığı noktalarda uyuşturucu ticaretine bağlı şiddet olayları çok ender meydana geliyor.

Reuter haber ajansı, Mexico City ve banliyölerinde uyuşturucu şebekeleriyle ilişkili şiddet olaylarının giderek arttığını ve geçen yıl 300 kadar insanın bu nedenle öldüğünü belirtiyor.