BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook kullanıyorsanız 'yandınız'!

900 milyon kullanıcı isyanda! E-posta adresiniz gasp ediliyor Facebook'un, kullanıcı adres bilgilerini izinsiz olarak görünür hale getirmesi tepki çekiyor.

Abone ol

Facebook'un, kullanıcı adres bilgilerini izinsiz olarak görünür hale getirmesi tepki çekiyor. 900 milyon üyesi bulunan paylaşım sitesinin yetkilileriyse bu tepkiyi anlamsız buluyor.

Eğer Facebook kullanıcıysanız ve @facebook.com uzantılı bir e-posta adresiniz varsa, bu adresi kullansanız da kullanmasanız da, Facebook adres bilginizi otomatik olarak kullanıcı profillerine postalıyor ve öncelikli olarak kullanılan adres olarak belirliyor.

Facebook CNNMoney’ye yaptığı açıklamada, uygulamanın birkaç haftadır yürürlüğe konduğunu belirtti. Ancak çoğu kullanıcı henüz bunun farkında değil.

Teknoloji editörleri hazırladıkları haberlerle kullanıcıları uyarmaya çalışıyor. Kimileri Facebook'u "hacker taktikleri" kullanmakla suçluyor.


TÜM KULLANICILAR DİKKAT EDİN!

Bu tepkiler karşısında ünlü sosyal paylaşım sitesi şaşırmış görünüyor. Şirketin üst düzey yetkililerinden Meredith Chin'e göre, sürekli büyüteç altında olan şirketin her adımı izleniyor ve fazla tepki veriliyor.

Chin, uygulamanın yeni bir profil düzenleme projesi olan "zaman tüneli"nin bir parçası olduğunu söyledi. Kullanıcıların iletişim bilgilerinin görünürlük ayarlarını kendileri yapabildiğini belirten Chin, sadece @facebook.com uzantılı adreslerin sayfada zorunlu olarak görünür durumda olduğunu dile getirdi.

Chin ayrıca, uygulamanın bütün kullanıcıları henüz kapsamadığını ama 900 milyon Facebook kullanıcısının hepsi için geçerli olacağını ifade etti.

Facebook’un bu uygulaması, insanları istekleri dışında bilgilerini paylaşmaya ve e-posta uygulamasını kullanmaya zorladığı için oldukça tepki çekiyor.