BIST 10.891
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.513,98
HABER /  GÜNCEL

Türk HDM, Galler'de fabrika kuruyor

Türk şirketi HDM Steel, Galler'in başkenti Cardiff'te 7 milyon sterlin değerinde fabrika kuracak. Anlaşma, İngiltere Başbakan Yardımcısı Clegg'in Türkiye ziyaretinde duyuruldu.

Abone ol

Bir Türk şirketinin, Birleşik Krallık'a bağlı Galler'in başkenti Cardiff'te kuracağı 7 milyon sterlin değerindeki fabrika, 38 kişiye istihdam yaratacak.

HDM Steel Pipe şirketinin yaptığı anlaşma, İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg'in Türkiye'deki iki günlük iş gezisinde duyuruldu.

Clegg, "Britanya iş dünyası için yeni anlaşmalar yapılmasının şahane olduğunu" söyledi.

Clegg ve beraberindeki Ticaret Bakanı Michael Fallon'ın ziyaretinde toplam 500 milyon sterlinlik anlaşmaların imzalanması bekleniyor.

Ankara'dan İstanbul'a geçecek olan Clegg ve Fallon'a İngiliz iş dünyasından 18 lider eşlik ediyor.

Türkiye'nin Avrupa'daki yedinci büyük ekonomisine ve dünyanın en büyük pazarlarından birine sahip olduğunu belirten Clegg, "Bu haftaki amacım, Birleşik Krallık'tan daha fazla firmanın Türkiye'nin sunduğu ekonomik fırsatlardan yararlanmasını sağlamak" dedi.

İngiliz kabinesindeki Galler'den sorumlu Devlet Bakanı David Jones ise bu yatırımın Galli işçilerin yeteneklerine güvenin göstergesi olduğunu vurguladı.

Jones şöyle konuştu: "Galler'in çelik endüstrisinde tarihi ve güçlü bir itibarı vardır. Bu fırsat, Galler'deki işçilerin HDM Steel'in büyüme ve başarısına katkı sağlamasını sağlayacak."