BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Türk dalgıç dünya rekoru kıracak...

Türk dalgıç Nejat Tekin, yine bir Türk’e ait su altında en uzun süre kalma rekorunu kıracak. 122 saat su altında kalacak.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- İki Yıldız dalış eğitmeni Nejat Tekin, 121 saat 35 dakika ile Türk dalgıç Namık Ekin’e ait su altında en uzun süre yaşama rekorunu kırmak için hazırlıklara başladı. Tekin en az 122 saat su altında yaşayacak. 5 günden daha fazla süre su üstüne çıkmayacak ve yeme, içme gibi tüm insani ihtiyaçlarını su altında gerçekleştirecek Tekin, rekor kırmak için Mayıs ayı sonunda su altına inecek.

REKOR BİR TÜRK’ÜN
Şu anda dalgıçların hocası olarak bilinen Namık Ekin'de olan ve 121 saat 35 dakika olan su altında yaşama rekorunu kırmak ve yeni bir rekora imza atmak için tıbbi araştırmalar yapan ve uzman doktorlarca bir dizi teste tabii tutulan Nejat Tekin, İNTERNETHABER’e “bu rekor denemesi boyunca tıbbi araştırmalar yapılıp su altında uzun süre kalmanın vücut ve metabolizma üzerinde ne gibi değişiklikler yapacağı konusunda da çalışmalar yapılıp bu çalışmalar tıbbi araştırmalara ışık tutacaktır. Rekor denemesi sırasında MS hastaları, kirlenen doğa, engelliler ve sokak çocuklarının korunması gibi sosyal içerikli mesajlar da vermeyi amaçlıyoruz. Tıbbi olarak bir engel bulunmadığı taktirde rekor denemesini Mayıs ayı sonunda yapacağım. Bu rekoru kırmaya kararlıyım” dedi.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
Tekin, rekor denemesi için geniş bir ekip oluşturdu. Sağlık, sponsorluk, basın, organizasyon sağlık, hukuk, reklam ve tanıtım gibi kurullar oluşturan 2 yıldız dalış eğitmeni Tekin, hazırlıkların Mayıs ayı içinde tamamlanacağını ve ardından rekor için dalacağını da belirtti.