BIST 10.272
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.408,33
HABER /  GÜNCEL

Turiste cami avlusunda tecavüz

İspanyol turiste Süleymaniye Camii avlusunda tecavüz eden kişiye 33 yıl hapis cezası istemi...

Abone ol

İspanyol turist İ.L.L’ye Süleymaniye Camii avlusunda tecavüz ettiği, cep telefonu ve bir miktar parasını aldığı iddiasıyla tutuklu bulunan Y.K. hakkında 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, turist olarak İstanbul’da bulunan İ.L.L’nin, 30 Ekim 2006 tarihinde akşam saatlerine doğru Süleymaniye Camii’ni gezdiği belirtildi.

Bu sırada yanına yaklaşarak arka tarafta hamam bulunduğunu belirten Y.K’nın, İ.L.L’yi tenha olan caminin arka bahçesine götürdüğü ifade edilen iddianamede, Y.K’nın burada mağduru eliyle taciz ettiği, durumu anlayan İ.L.L’nin ise uzaklaşmaya çalıştığı kaydedildi.

Bunun üzerine henüz ele geçirilemeyen bir tabanca çıkartan Y.K’nın, genç kızı durdurduğu ve direnince de boğuşmaya başladıkları anlatılan iddianamede, Y.K’nın, İ.L.L’ye birkaç kez yumrukla vurduğu ve iç çamaşırlarını çıkartarak zorla ırzına geçtiği anlatıldı.

Y.K’nın, genç kızın telefonu ve bir miktar parasının bulunduğu çantasını alarak olay yerinden kaçtığı belirtilen iddianamede, olay sonrası şikayetçi İ.L.L’nin çizdirdiği robot resim sayesinde Y.K’nın yakalandığı hatırlatıldı.

İddianamede, Y.K’nın, "cinsel saldırı" ve "yağma" suçlarından 20,5 ile 33 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.