BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.409,99
HABER /  DÜNYA

İmamlar Hollandadan kaçıyor!

Hollanda'da bir çok camii imam bulamıyor! Ülkedeki imamlar teker teker kaçıyor. Bakın durum ne?

Abone ol İNTERNETHABER/Hollanda İmamlar Derneği 2. başkanı Mohamed Ousalah, De Telegraaf gazetesine verdiği demeçte, camilerde görev yapan birçok imamın Hollanda'yı terkettiğini söyledi.

İmamların Hollanda'dan kaçışına ülkedeki müslümanlara yönelik yoğun baskı ve hoşgörüsüzlük ortamı neden oluyor. Ousalah'ın verdiği bilgiye göre Hollanda'daki 450 camiiden 180'ini imamsız kaldı.

Hollandalıların tavırlarından rahatsız olan imamlar birer birer görevden ayrılıyor. Mohamed Ousalah durumun kritik olduğunu belirterek, "Birçok şehirde imamlar görevleri bırakıp Hollanda’yı terk ettiler ve bu eğilim halen devam etmekte. Burada asıl sorun 11 Eylül saldırılarından sonra, imamların tahrikçi ve terörist olarak algılanması ve büyük bir imaj sorunuyla karşı karşıya gelmeleri" dedi.

Ousalah, 16 milyonluk Hollanda’da 1 milyona yakın Müslüman’ın bulunduğunu ve tarihte Hollanda halkının kendilerine çok toleranslı davrandığını, ancak son yıllarda artan etnik ve ırkçı hareketlerden dolayı durumun zarar gördüğünü belitti.//