BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.389,22
HABER /  GÜNCEL

Turgut Özal'ı yerlerde sürüklemişler!

Turgut Özal'ın kollarında öldüğünü söyleyen Semra Özal, konuyla ilgili ilk kez bu kadar açık konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER- 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün ardından çok şey konuşuldu. Özal'ın öldürüldüğü iddilarının yeniden gündeme geldiği bu günlerde eşi Semra Özal'dan çok çarpıcı açıklamalar geldi. Turgut Özal'ın eşi Semra Özal iddialarla ilgili yıllardan sonra ilk defa konuştu. Kanaltürk televizyonunda Tarık Toros'un sunduğu Merkez Siyaset programında "Özal'ın öldürüldüğü" iddiasıyla ilgili şok açıklamalar yaptı.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal "Kocam ölürken ağzından beyaz köpük geldi" dedi. Semra Özal, Turgut Özal'ın zehirlendiğinden şüphelendiğini söyledi.

ÖZAL'IN AĞZINDAN BEYAZ KÖPÜK GELDİ

Turgut Özal'ın kollarında öldüğünü söyleyen Semra Özal, konuyla ilgili ilk kez bu kadar açık konuştu. Semra Özal o anları şöyle anlattı:

"Sabahleyin kalktı, traş oldu, duş yaptı. Ben de kahvaltı hazırlamıştım beraberdik. O gün hiç spor yapmadı. 'Spor yaparsam tekrar duş almak zorunda kalacağım, gerek yok spor yapmaya.. İstanbul'a torunumun doğum gününe yetişmem gerekiyor' diyordu.. Ayağında terlikler vardı.  Ben yürüyordum arkamdan geliyordu, birden küt diye düştü. Düşünce hemen ben çevirdim "ağzından beyaz bir köpük geliyordu". Ben hemen "doktor çabuk yetişin" diye bağırınca orada garson vardı. Hemen o koştu geldi. Ondan sonra öbür iki garson, sonrada aşağıda yaveri vardı o geldi. Polis felan yoktu."

KÖŞKTE AMBULANS YOKTU

Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğünü düşünen Semra Özal'ın o gün köşkte ambulans ve doktor olmadığını, Cumhurbaşkanı Özal'ın iki kişinin kolları arasında makam aracının arkasına atılarak hastaneye götürüldüğünü söylemesi şaşkınlık yarattı. "Ambulans olsaydı sedyeyle taşınırdı, hastaneye de sedyeyle girerdi" diyen Semra Özal "O sırada köşkte doktor yoktu, ambulans yoktu. Yaverler ve garsonlar kucaklayıp makam aracına koydular. Bir de hastaneye girişi var. Özal hastaneye, yaveri ve garson tarafından karga tulumba yerde sürüklenerek sokuldu." diyerek Özal'ın o gün ambulansla hastaneye taşındığı iddialarını yalanladı.

BİR GÜN ÖNCE LİMONATA İÇTİ

Ölümünden bir gün önce Turgut Özal'ın Bulgaristan Büyükelçiliği'nde bir resepsiyona katıldığını söyleyen Semra Özal "Turgut Bey Bulgaristan Büyükelçiliği'nde bir resepsiyona katılmıştı. Kaya Toperi ısrarla o kokteyle katılmasını istedi Orada 'Siz içki içmezsiniz diye sırf sizin için bu limonatayı hazırladık' diyerek limonata hazırladıklarını söylemişler. Ona ikram etmişler. Oysa Turgut Bey iki şey sevmezdi. Limonata ve kurufasulye. Ayıp olmasın diye içmiş. Eve geldiğinde sofrasını kurduğum halde yemek yemedi" dedi.

Programa katılan Ahmet Özal da babasının öldürüldüğü yönündeki iddialarını yineleyerek konunun araştırılmasını istedi.