BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.392,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zeytinburnu'nda tiyatro keyfi yaşadılar

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, tiyatro salonu ikinci yılında perdelerini Prof. Dr. Üstün Dökmen’in, “Küçük Şeyler” adlı oyunuyla açtı.

Abone ol

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi tiyatro salonu ikinci yılında perdelerini Prof. Dr. Üstün Dökmen’in, toplumda yaşanan iletişim sorunlarını tiyatral bir dille anlattığı “Küçük Şeyler” adlı oyunuyla açtı.

19:30’da verilen kokteyl ile başlayan programda, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın yaklaşık 5 yıl önce Üstün Dökmen ile tanıştığını, TV programlarını takip ettiğini ve kendisini ağırlamaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Düzenlenen galaya basın ve sanat dünyasından seçkin isimler katıldı.

Prof. Dr. Üstün Dökmen’in iletişim alanındaki akademik bilgileri ve gözlemlerini paylaştığı oyun, Tiyatro Yeniden oyuncularının eğlenceli parodileriyle renklendi.

Eşekler sanıldığı kadar inatçı mıdır? Mehter Takımı hep iki ileri bir geri mi hareket eder? Çin Seddi Ay’dan görünür mü? Mevlana “Ne olursan ol gel” demiş midir? Başkalarının fikirlerine katılmasak bile saygı duymalı mıyız? Eskimolar buzdan evlerde mi yaşarlar? gibi soruları izleyiciye yönelten Dökmen, oyuna interaktif bir boyut kattı. Bu soruların cevaplarının aslında bildiğimiz gibi olmadığını ise şov sonunda gözler önüne serdi.

Yaklaşık 2 saat süren şovunda Üstün Hoca, az data bol fikir üreten insanoğlunun ezberlerini bozması, öğrendiklerini sorgulaması, okuması ve daha sık düşünmesi gerektiğini esprili bir dille izleyiciye aktardı.

Ailede ve toplumda sağlıklı iletişimin, uzlaşmanın, yaşama sevinci taşımanın yolunun empati yapmaktan ve hayata başka açılardan bakmaktan geçtiğini verdiği ilginç örneklerle anlattı.

“Okumak için iki eli bir araya gelmeyen milletin iki yakası da bir araya gelmez. Bir toplum yeteri kadar okumazsa değerli yazarlarını ıskalar. Ülkem Melih Cevdet’i ıskalamıştır. Mevlana’yı, Fazıl Hüsnü’yü ıskalamıştır. Birçok değer ratinge, popülere yenilmiştir. 8 ay önce bir kitapevinin önünde gördüğüm 18-19 yaşlarındaki iki genç kız “Aaa! Şuraya bak Aşk-ı Memnu’nun kitabını çıkarmışlar! dediğinde kitabın 100 yıl evvel yazıldığını ıskalamıştı.” diyen Dökmen, şovunu Ravel’in Bolerosu ile bitirdi.
Prof. Dr. Üstün Dökmen, 17 Ekim Pazar günü “Hayatın Renkleri” adlı oyunu ile saat 20.00’de, bu ay ikinci kez Zeytinburnulu izleyicilerle buluşacak.