BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da 87'nci yıl çoşkusu

Ankara'nın Başkent oluşunun 87. yıl dönümü düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanıyor.

Abone ol

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Ankara'nın, milli mücadelenin ardından büyük umutlarla doğan Cumhuriyetin parıltılı geleceğinin yazıldığı başkent olduğunu belirtti. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel başkanlığındaki heyet ise Ankara'nın Başkent oluşunun 87. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

TBMM Başkanı Şahin, Ankara'nın başkent oluşunun 87. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, milletin büyük bir inançla verdiği Kurtuluş Savaşı'nın merkezi olan Ankara'nın, direnişin örgütlendiği ve geliştiği bir şehir olduğunu ifade etti.

Bağımsızlık mücadelesinin en önemli aşamalarına tanıklık eden Ankara'nın, milletin iradesiyle Meclisin hayat bulduğu ve geleceğe ilişkin önemli kararlar alındığı yer olduğunu belirten Şahin, dönemin zor şartlarında bu kentte açılan TBMM'nin, istiklal mücadelesinde üstlendiği kritik görevleri başarıyla yerine getirdiğini vurguladı.

Şahin şöyle devam etti:

"Başkent oluşundan bugüne üstlendiği tarihi misyonu başarıyla yerine getiren Ankara, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma hedefimizde yine önemli işlevleri yerine getirmektedir. Köklü kültürü, kent yaşamı ve Cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiği gelişme ile Ankara bugün dünyanın modern başkentlerinden biridir."

Anıtkabir ziyareti

Vali Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve beraberindeki heyetle, Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına geldi.

Ulu Önder'in mozolesine çelenk koyan ve ardından da Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Yüksel, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

''Büyük Atatürk,

Ankara'nın başkent oluşunun 87. yıl dönümünde bugün huzuruna heyecan ve gururla geldik.

Ankara ve Ankaralılar bundan 87 yıl önce yaktığın istiklal ve bağımsızlığımızı sembolleştiren Başkent Ankara meşalesini hiçbir zaman söndürmeyecekler ve gururla taşımaya devam edeceklerdir.

'Benim gönlümde bambaşka yeri vardır' dediğin Ankara ve Ankaralılar, bugün fikirlerini ve duygularını daha iyi anlıyor ve seni yüreğimizde daha kuvvetli hissediyoruz.

Büyük Atatürk, Ankaralıların aydınlık zihninde, vefakar sinesinde ve engin sevgisinde ebediyete kadar var olacaksın.''

Yüksel, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kente katkı sunan kişi, kurum ve kuruluşlara akşam düzenlenecek törenle ''Seğmen Büyük Ödülü'' verileceği bildirildi.