BIST 10.274
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.407,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli'de toplu taşıma atağı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geliştirdiği toplu taşıma ağıyla kentin farklı noktalarına hızlı ve güvenilir ulaşım imkanı sağlıyor.

Abone ol

Dünya Büyükşehir Belediyesi 29 yeni otobüsü ve 132 Özel Halk Otobüsü Umuttepe’ye günde bin 358 sefer düzenliyor ve 70 bin yolcu taşınıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin filosuna kattığı 29 yeni otobüs ile birlikte 132 Özel Halk Otobüsü 18 farklı noktadan Umuttepe’ye günde toplam bin 358 sefer düzenliyor. 10 ilçeden Umuttepe’ye direk seferler yapan Büyükşehir, Darıca ve Kandıra’dan da Umuttepe’ye direk seferler başlatacak.

Ulaşım en büyük sorundu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat, Umuttepe’yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hükümetin de desteğiyle eksik olan binaların tamamlanarak Umuttepe’nin eksiksiz bir yerleşke haline geldiğini vurgulayan Polat, önceki yıllarda buradaki en büyük problemin ulaşım olduğunu hatırlattı.

Artık kente yakın

Başkan Danışmanı Polat, şunları söyledi: “2004’te belediyeye geldiğimizde Umuttepe’ye sadece Eski İstanbul Yolu’ndan hizmet veriliyordu. Karmaşası, kazalarıyla tam bir felaketti. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu göreve gelir gelmez ilk iş olarak Umuttepe yolunun acilen açılması ve buranın duble yol haline getirilmesi talimatını verdi. Kente uzak olduğu söyleniyordu. Biz bunu duble yollarla çözdük ve ulaşımı rahat hale getirerek vatandaşların kısa sürede buraya ulaşmalarını sağladık. 

Daha önce sorun yaşamıştık

Umuttepe’de en çok istimlâk konusunda sıkıntı yaşadık. Vatandaşlarımızın yüzde 99’uyla anlaştık. Ancak anlaşamadığımız yüzde 1’lik kesim dava açtı. Bu davalar sonucu başladığımız işlerin bitmesi uzadı. Ancak bu davalar sonuçlandığında istimlâk yaptık. Daha önce bize beddua eden vatandaşlarımız mağdur olmadıklarını gördüklerinde bize dua ettiler” ifadelerini kullandı.