BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bornova Belediyesi'nden okullara destek

Bornova Belediyesi, ilçede bulunan okulların fiziki koşullarını yenilemek için kolları sıvadı.

Abone ol

Henüz yeni eğitim ve öğretim yılının başında olunmasına rağmen ciddi eksiklikleri bulunan devlet okullarının ilçedeki en büyük destekçisi Bornova Belediyesi oldu.

Başkan Kamil Okyay Sındır, okullara ziyaretlerde bulunarak eksikleri tespit ediyor ve giderilmesi için gerekli talimatları veriyor. Son olarak Altındağ'daki Evrenesoğlu İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Başkan Sındır burada incelemelerde bulundu. Okul yöneticileri ve öğretmenlerden eksiklerle ilgili bilgi alan Sındır, yapılması gerekenleri de yerinde gördü. İlçede ihtiyacı olan okulların boyası, badanası ve bina bakımları Bornova Belediyesi tarafından yapılıyor.

Okulların bahçelerindeki ağaçlar budanıyor. Atatürk büstlerinin çevresi ve yeşil alanların bakımı yapılıyor. Bornova Belediyesi ekipleri, bahçelerde ihtiyaç duyulan yerleri onarıyor, çocuk oyun alanları ve banklar yapıyor. Okulların temizliği gerçekleştiriliyor. Bornova Belediyesi'nin ilçedeki okullarda yaptığı bakım, onarım ve çevre düzenlemelerinin bedeli 1 milyon TL'yi buluyor.

Eğitime yapılan yatırımın başka hiçbir işle ölçülemeyeceğini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır; "Bornova sınırları içinde birçok okulun bakım onarım ihtiyaçları var. Belediyemizin ekipleri imkanlar doğrultusunda ihtiyacı olan tüm eğitim kurumlarına destek oluyor. Biz Bornova Belediyesi olarak çocuklarımızın eğitimlerinde hiçbir sorun yaşamadan hayata atılabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarımızın eğitim dönemine sorunsuz girmelerini arzu ediyoruz ve eğitim için desteğimizi her zaman sürdürmeye devam edeceğiz. Ben de sık sık okulları ziyaret ederek eksikleri bizzat görüp gerekli önlemelerin alınmasında yardımcı oluyorum" diye konuştu.