BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan AK Parti taktikleri

AK Parti'nin çalışma programını kendisine uyarlayan CHP, sanat ve iş dünyasının temsilcileriyle buluşacak. İlk toplantı 14 Ekim'de...

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığıyla yoğun çalışma temposuna giren CHP, iktidarın çalışma programını örnek aldı.

Referandum öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi ülkeyi karış karış gezen Kılıçdaroğlu, seçmene ve sandık görevlilerine SMS ile ulaştı, mitinglerinde halkla iç içe görüntüler vermeye özen gösterdi.

İL BAŞKANLARINI TOPLADI

Kılıçdaroğlu, özellikle İstanbul'da, milletvekillerinin, bölgelerine göre görevlendirildiği koordinasyon merkezlerini hayata geçirdi. AK Parti'nin de İstanbul'da, vekilleri ilçelerden sorumlu tuttuğu bir programı bulunuyor. Referandum sonrası, AK Parti'nin istişare toplantılarına benzer şekilde il başkanlarını Genel Merkez'de toplayan Kılıçdaroğlu, illere göre seçim sonuçlarını değerlendirdi.

VEKİLLER KAMPA GİRDİ

Yıllar sonra parti yönetimini bir kampta buluşturan Kılıçdaroğlu, çalışma arkadaşlarıyla iki gün Abant'ta parti politikalarını masaya yatırdı, yol haritasını belirledi. Kılıçdaroğlu'nun bu programı da yine AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nı akla getirdi.

Edebiyat ve sanat dünyasıyla 'beyin fırtınası' yapacak

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Abant Kampı'nın ardından bu kez de medya yöneticileri, sanat camiası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geliyor. 14 Ekim'de, Ortaköy'deki Radisson Otel'de, medya yöneticileriyle buluşacak olan Kılıçdaroğlu, 15-16 Ekim tarihlerinde ise Swissotel'de, sanatçı, işadamı ve siyasetçilerin de katılacağı geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirecek. İlk günkü toplantıya, edebiyat dünyasından Yaşar Kemal ve Orhan Pamuk'un yanı sıra Sezen Aksu, Sebahat Akkiraz, Fazıl Say ve Sertab Erener'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü sima katılacak. Kılıçdaroğlu, ikinci gün ise iş dünyasıyla buluşacak. Ferit Şahenk, Ali Koç, Ali Sabancı, Cem Kozlu ile basketbolcu İbrahim Kutluay da davetliler arasında. CHP'nin 'beyin fırtınası'na eski genel başkanlar Deniz Baykal, Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin'in de katılacağı öğrenildi.