BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Turgut Özal bana dedi ki

Turgut Özal zehirlenerek mi öldü? Özal'ın yakın çalışma arkadaşlarından İmren Aykut'un bu yönde kuvvetli şüphesi var.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Turgut Özal'ın öldürülmüş olabileceği şüphesinin kendisinde her zaman yüksek olduğunu söyleyen eski bakanlardan İmren Aykut, faillerin dış kaynaklı olabileceğini iddia etti.

Aykut, işçilerin maaşına zam için gittiği Özal'ın kendisine "İmren Hanım sen enflasyonu bırak bir kenara. Bizim esas karşı karşıya olduğumuz sorun Kürt meselesidir" dediğini söyledi.

1.20121102164500.jpg

Özal döneminde Çalışma Bakanı olan İmren Aykut, Habertürk'ün canlı yayına katıldı. Spiker Didem Yılmaz'ın "Zehirlendiğine inanıyor musunuz?" sorusuna Aykut, "19 yıldan beri benim de içimde muhafaza ettiğim kuvvetli bir şüphedir" dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti: 

2.20121102164510.jpgSİLAHLI SUİKAST

"Bunun iki önemli nedeni var. Birincisi Sayın Özal çok önemli bir suikaste maruz kalmış bir liderdir. Suikasti yapanlar onu yok etmek isteyenler bu işi herhalde yarım bırakmayı istemezlerdi diye hep düşündüm. Birinci teşebbüste onu yok edemediler ama münasip bir zamanı kollayıp daha farklı bir yöntemle onu ortadan kaldırmaya tekrar teşebbüs edeceklerdir diye hep içimde şüphe taşıdım. 

SEMRA HANIM'IN ANLATTIKLARI

İkincisi de bayan Özal'ın anlattıkları. Son derece güzel bağlantılar kurarak olayları birleştirdiğinde bunun suikast olabileceği çıkıyor. Zaten kendisi de bu konuda 19 yıldır ısrar etti. Hep bunun suikast olabileceğini söyledi. Hem bu suikastın tekrarlanacağı ihtimali hem de Semra hanımın son derece mantıklı olarak olayları birleştirerek vardığı sonuç Sayın Özal'ın zehirlenerek veya herhangi bir
turgut-ozali-zehirlemisler.jpgşekilde öldürülmüş olabileceği ihtimalini bende hep yüksek tuttu.

"HİÇ KİMSE TARAFINDAN İKNA EDİLMİŞ DEĞİLİM"

Şüphem o kadar kuvvetli ki defalarca yıllardan beri hep karşılaştığımda Özal'a yakın bulunmuş insanlarla hep konuştum. Bu şüphemi hep aktardım acaba olabilir mi olamaz mı? Genellikle ben hayır bu normal bir ölümdür, eceliyle ölmüşdür cevabın aldım. Fakat hiçbir şekilde hiç kimse tarafından da ikna edilmiş değilim. Gerçi şu an sonuç belli değildir."

Zehirlemenin Ergenekon'un işi olduğuna yönelik iddiaların sorulması üzerine Aykut, tartışmalara küresel pencereden bakarak cevap verdi:

3.20121102164534.jpgTÜRKİ CUMHURİYETLER

"Bu konuları araştıran birisi değilim. Ben sadece bu ölümün normal olmadığına dair kuvvetli şüphesi olan kişiyim. Ve benim de şüphelerin bir takım şeylere dayanıyor. Öyle bir sebep de olabilir. Bir miktar dış kaynaklı bir sebep de olabilir. Özal'ın Türki cumhuriyetlerle olan girişimlerinden oldukça rahatsız olan dış kesimler de vardı. İç kesimler de olabilir. Hakikaten Kürt meselesi konusunda da rahatsız olanlar da vardı. 

"ÖZAL BANA DEDİ Kİ"

Benim de bu konuyla ilgili anım var kendisiyle ilgili. Grevlerin çok arttığı iş uyuşmazlığının arttığı sırada enflasyon  da yüksekti. Kendisine gittim, işçilere biraz daha fazla zam verelim diye taleplerde bulundum. İkimizdik dediki bana 'İmren Hanım sen enflasyonu bırak bir kenara. Bizim esas karşı karşıya olduğumuz sorun Kürt meselesidir' dedi. Bunu söylediğinde doğrusu düşündüm. Çünkü o sırada böyle bir mesele yoktu. Demek ki kendisine gelen istihbaratlar onu böyle tehlikeli sorunun bize doğru yaklaşmakta olduğunu ona inandırmıştı. Onun için de sorunun bir an evvel çözülmesi gerektiğini düşünüyordu. 

SUİKAST DOSYASI KAPATILDI

Hem iç hem dış, tek yönlü bir şey değil. Sadece iç derin devlet meselesi olarak ele alınamaz. Dış mihrakların da göz önüne bulundurulması gerekir. Bu konunun mutlaka araştırılması ve ortaya çıkarılması gerekir. Çünkü o zaman suikastte ben de yaralanmıştım o zaman. Suikastten sonra bu konu kapandı. Niçin kapandı diye hep düşündüm. Kendisi de üstüne gitmedi. Bu hep şüphe uyandırdı bende. Maruz kalan kişi bunun müsebbiplerini bulmak ister diye düşündüm. Bence bulmuştu da belki. Ama kapandı gitti. 

"PEK ÇOK İHMALLER VAR"

Bu ölümünden sonra ciddi araştırma yapılmadı. Biraz önce Ahmet Özal izah etti. Kendisi Meclis'teyken yaptığı teşebbüsler hep sonuçsuz kaldı. Ve 19 yıl geçti. Bu çok acıdır. Bir cumhurbaşkanıdır. Herhangi biri değildir. Şüpheli ölümü var. Pek çok ihmaller var. Tam teşekküllü ambulans yok. Niçin yok, niçin hemşire ve doktor yok. Çok ceşitli sağlık sorunları olan cumhurbaşkanıydı. İkincisi ne olursa olsun otopsi yapılmalıydı. Bunu da her zaman hissettim. Gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyorum. "