BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Özal'a verilen köpek zehiri mi?

Turgut Özal'ın otopsisinden sızan ilk bilgiler zehirlendiği yönünde oldu. Peki Özal'a bu zehir nasıl verildi?

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) - Turgut Özal'ın otopsi raporundan sızan ilk bilgiler bomba etkisi yarattı. Bugün Gazetesi'nin iddiasına göre Özal'ın naaşında striknin kreatin denilen zehir bulundu.

Adli Tıp Kurumu Başkanı bu iddiayı yalanladı, "O madde yok ama bir takım bulgular var" dedi.. Oğul Ahmet Özal ise "zehirlendi" iddiasına "Hiç şaşırmadım 18 yıldır biliyorum" yorumunu yaptı. 

MEZARDAN ÇIKARILAN NAAŞ BÖYLE TAŞINMIŞTI

Peki şayet Özal zehirlendiyse bu zehir Özal'a nasıl verilmiş olabilir?

Habertürk'te canlı yayına katılan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.

STRİKNİN ZEHİRİ

Striknin, Hindistan’da yetişen kargabuken (strychnos nux vomıca) ağacının tohumların­dan elde edilen bir alkaloıddır.

Striknin, sinirleri uyararak adalelerin tonusunu artırdığı için eskiden iştah ve tonik ilâçlarında ekstre ve tentur şeklinde çok kullanılırdı.

Günümüzde fare ve köpek zehiri olarak kullanılıyor.

Striknin zehirlenmesinde tetanosta olduğu gi­bi adale krampları, solunum güçlüğü, morar­ma, boğulma hissi vardır, bilinç yerindedir.

Yanlışlıkla 50 mg dan fazla striknin alınacak olursa kasılma ve konvulsıyonlar artarak ölüm meydana gelir.

1.20121102094124.jpg

Nevzat Alkan'a göre bu zehirin naaşta bulunması "zehirlendiği" anlamına gelmiyor.

Prof. Alkan raporun tamamının beklenmesi gerektiğini belirterek, "Vücutta zehirli madde bulunması yeterli değil. Sonrasındaki klinik bulgular değerlendirilmeli. Madde bulundu iddiası yetmez. Bu açıkçası çok tartışılacak bir haber" dedi.

MADDE VÜCUDA NASIL VERİLİR?

Özal'ın vücudunda bulunan striknin kreatin isimli madde köpek ve fare ölümlerinde kullanılıyor. Bu zehir 15 dakika içinde öldürüyor. Bütün vücut fonksiyonlarını durduruyor.

Profesör Doktor Nevzat Alkan bu maddenin vücuda nasıl verilmiş olabileceğine dair soruya şu yanıtı verdi;

"Striknin zehiri vücudu ağızdan yiyecek ve içecekle giriyor. Köpekleri itlaf etmek için kullanılıyordu. Kasılarak ölüme sebep olur. Böyle bir madde verilse Özal'ın ölümü dikkat çekici olurdu. "

LİMONATAYA KATILMIŞ OLSAYDI...

Bilindiği gibi Özal'ın ölümü sonrasında içtiği bir limonatadan zehirlendiği iddiaları dillendirilmişti. 

Peki böyle bir zehir limonataya katılabilir mi? Prof. Alkan'ın dediğine göre "Eğer bu madde kullanılmışsa mümkün değil. Çünkü bu madde 15 dakika içinde öldürür."

BANA GÖRE ÖZAL ÖLDÜRÜLDÜ


Habertürk'teki canlı yayına katılan dönemin Sağlık Bakanı Halil Şıvgın ise çarpıcı iddialarda bulundu.

Çankaya Köşkü için tam donanımlı ambulans tahsis ettirdiğini belirten Şıvgın, Özal'ın ölümü sırasında yaşanan tuhaflıkları sıraladı ve "Ben Turgut Özal'ın öldürüldüğüne inanıyorum" dedi.

Şıvgın o gün yaşananları şöyle anlattı;

"Özal'ın kalp krizi geçirdiği söyleniyordu. O sırada doktor yoktu. İlk müdahaleyi yaveri yapıyor. Tam donanımlı ambulans yok. Onun yerine ambulans demeye bin şahit gerekli araçla hastaneye götürülüyor. Bu sırada en uzak hastane seçiliyor.

Acile doğrudan girmek yerine hastanenin etrafında tur atılıyor. Bu da 4-5 dakika sürüyor. Kalp krizi geçiren içen dakikalar çok önemlidir.

Bu kasıt ve ihmaller araştırılmadı. Zehirlenme olayı olabilir mi? evet olabilir. Bunu doktorlar ortaya çıkaracak. Ben Turgut Özal'ın öldürüldüğüne inanıyorum. Bu bir suikastti. Özal'ın ölümünün çok sağlam araştırılması lazım."