BIST 10.265
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.376,68
HABER /  GÜNCEL

Adli Tıp'tan flaş Özal açıklaması

Bugün gazetesinde yer alan Turgut Özal'ın zehirlediği iddia edilen otopsi raporu, gündemi alt üst etti..

Abone ol

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, "Bugün gazetesinde çıkan haberde yer alan maddeyi biz bulmadık" açıklamasında bulundu. İnce, ellerinde bir takım bulgular olduğunu raporun Aralık ayında savcılığa gönderileceğini duyurdu.

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı "elimize ulaşan bir rapor yok" açıklamasını yaptı.

Adli Tıp Turgut Özal'ın zehirlendiği iddia edilen otopsi raporuyla ilgili açıklama yaptı. Kurum Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, TRT Haber'e şunları söyledi:

"BİR TAKIM BULGULAR VAR"

"Bir takım bulgularımız var. Ancak bunları rapor haline getirmemiz gerekiyor. Çalışmalar 1. ihtisas kuruluna gönderilecek. Yürütülen çalışmaların Aralık ayı içinde savcılığa gönderileceği umudu var. Elimizde bulgular var ama bir takım sonuçlar var kendi içimizde değerlendiriyoruz. Bir takım bulgular var ancak, bu bulguların sonucu şudur diyebileceğimiz elimizde birşey  yok.

"MADDEYİ BİZ BULMADIK"

Bugün gazetesinde çıkan haberde yer alan maddeyi biz bulmadık. Bu haber nasıl oluştu on uda bilmiyorum. Ama benim burada taamhhüt ettiğim bir süreç var. Süreç sonunda raporu hazırlayıp savcılığa göndereceğiz. Bunun disiplin şekilde yürütüldüğünü buradan topluma duyurmak istiyorum. Bu haber nasıl çıktı hiçbir fikrim yok. Çalışmanın başından itibaren savcılık olmak üzere Emniyet ve Adli Tıp Kurumu iyi ugulamalar örneği gösteriyoruz.

"HABERİN KAYNAĞI BİZ DEĞİLİZ"

Sabahtan beri 50 küsur telefon aldım. Bu haberin nasıl çıktığıyla ilgili bilgim yok. Bu haberin kaynağı biz değiliz. Herkesin yaptığı işe özen göstermesi gerekiyor. Çok dikkatli çalışıyoruz. Gece 12’de analizlerden çıkan çocuklar var. Bu konuda özen istiyorum.

RAPOR ARALIK AYINDA SAVCILIKTA OLACAK

Bilimsel çalışıyoruz, biraz daha özen istiyorum. Önümüzdeki hafta sonu ihtisas kuruluna sonuçları verebileceğimizi düşünüyoruz. Aralık ayı içinde raporu göndereceğiz. Raporu biz açıklamayacağız. İşin sahibi mahkemeler ve savcılıklardır."

2 Ekim'de mezardan çıkarılan Özal'ın naaşında yapılan incelemede yüksek miktarda ‘striknin kreatin’ maddesinin bulunduğu iddia edilmişti.

23559.jpeg 

3.20121102104903.jpg