BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  GÜNCEL

AK Parti sahte oy mu kullandı?

TBMM Genel Kurul'unda yaşanan "sahte oy" iddiaları Twitter'a taşınınca olan oldu. AK Parti sahte oy kullandı iddiaları Twitter'ı salladı.

Abone ol
Hatice Kübra 
TWİT-ÜL HAVADİS - TBMM Genel Kurulu'nda dün gece, Kamu İhale Kanunu'nun değişiklik teklifi görüşülüyordu. Twitter ahalisi de o saatlerde kendi halinde takılıyordu. Ta ki MHP Milletvekili Sinan Oğan o twiti atana kadar... Oğan attığı twitle "AK Parti'nin oy sahtekarlığı yaptığı" iddiası da hem Twitter'a hem gündeme bomba gibi düştü. Oğan'ın peşpeşe gelen twitlerine CHP Milletvekili Özgür Özel de twitleriyle destek verince AK Parti'nin sahte oy kullandığı yönündeki bu iddialar #TBMMdeSahteOyRezilliği tagıyla TT'ye çıktı.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın iddiasına göre AK Partili bazı milletvekilleri Meclis'te olmadığı halde 6 AK Partili vekilin yerine oy kullandılar. Yerlerine sahte oy kullanılan isimleri de açıklayan Oğan, "sırada sahte oy kullananlar var" diyerek sahte oy kullananları da açıklayacağının sinyalini verdi. Twitter bu iddialarla çalkalanırken AK Parti tarafından henüz bir açıklama gelmedi.

İşte Oğan'ın yerlerine sahte oy kullanıldığını iddia ettiği o isimler: 

Ali Aşlık
Mustafa Kabakçı
Sermin Balık
Mehmet Öntürk
Nihat Zeybekçi
Canan Candemir Çelik

 İŞTE MHP MİLLETVEKİLİ SİNAN OĞAN'IN İDDİALARI:  
 
Sinan Oğan ‏@sinan_ogan
 
AKP'nin oy sahtekarlığı tescillendi. Şu an devam eden görüşmelerde 5-6 AKP'li TBMM'de olmadığı halde yerlerine oy kullanıldığı tespit edildi

#belkibirgün AKP'nin yüzü kızarır ve sahte oy kullanmaz. Biraz önce mecliste sahte oy kullanmaktan suçüstü yakalandılar...

Sahte oycular: 1. Ali Aşlık 2. Mustafa Kabakçı 3. Sermin Balık 4. Mehmet Öntürk 5. Nihat Zeybekçi 6. Canan Candemir Çelik

#TBMMdeSahteOyRezilliği TBMM'de olmadıkları halde yerlerine oy kullanılanları açıkladım. Sırada sahte oy kullananlar var.

CHP MİLLETVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL'İN TWİTLERİ:  

 Manisa MV Özgür Özel ‏@eczozgurozel

#TBMMdeSahteOyRezilliği Sabah 9'dan beri Meclisteyim. 14'ten beri Genel Kuruldayız. Bugün AKP defalarca suç üstü yakalandı.
#TBMMdeSahteOyRezilliği Önce MHP'nin kongresi var diye bu gece çalışılmayacak idi. MHP 19.00 da gitti, AKP sözünden döndü.

#TBMMdeSahteOyRezilliği Pusula ile oy kullanan 6 AKP MV'inin aslında mecliste bulunmadığı birilerinin onların yerine oy attığını yakaladık.

MHP ile gerginlik yaşanınca MHP Anayasa oylamasında AKP'li Recep Özel'in kendilerine hile teklif ettiğini açıkladı.  Son olarakta içtüzükü çarpıtarak 184 olması gereken oy sayısını aşağı çekmeye çalıştIlar tartışmalar sürüyor (02.48)

#TBMMdeSahteOyRezilliği 1 değil 2 değil 3 değil 4 değil Az önce 1 gündeki 5. Sahteciliği yaptı AKP. İnanın biz utanıyoruz bu durumdan.

#TBMMdeSahteOyRezilliği 184 olsa yetecek 184 oy var ama 1'i yine sahte. Tartışma büyüdü Başkan yine ara verde GBV'leri toplantıda (03.09)

#TBMMdeSahteOyRezilliği Çareyi Bakanı komisyon sırasından kaldırıp Meclis'i kapatmakta buldular. (03.48)

 
TWİTTER AHALİSİ DURUMA NE DEDİ?

Muharrem İNCE @vekilince
#TBMMdeSahteoyRezilliği rezaletin daniskasıdır ve bunu yapanlar ne demokrat olabilir, ne Müslüman.

 Funda ‏@fundiylmz
MHP Milletvekili Necati Özensoy Facebook'da#TBMMdeSahteOyRezilliği nin fotoğrafını paylaşmış...

muge sayili
 ‏@mugsay
#TBMMdeSahteOyRezilliği Sizler bu ülkeyi yönetenler olarak halka sahtekarlığımı öğretiyorsunuz. Kime nasıl örnek oluyorsunuz. Ayıptır

Nuran Wolfschwenger ‏@NuranWolf
Meclis başkanı sahte oyla igili bir şey yapcakmısınız sorularına, tutanaklara geçti cevabını veriyor #TBMMdeSahteOyRezilliği

 

MHP Milletvekili Necati Özensoy ise Facebook sayfasından yoklama çizelgesinin fotoğrafını paylaştı. İşte o fotoğraf: 

oyyyyy.jpg