BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.527,78
HABER /  MEDYA

Türbanlı yazardan tavsiyeler

Yeni Şafak yazarı Nazmiye Yılmaz, Baykal, Özkök ve Parlak'a önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Abone ol

CHP liderini "fetvacı muhalefet lideri" olarak tanımlayan Yeni Şafak yazarı Nazmiye Yılmaz, kısacık bir giriş faslından sonra, tavsiyelerine, yani yazısının esas konusuna geliyor.



"
Sayın Genel Başkan, Diyorum ki partiniz için bir adet “Alo Fetva Hattı” açtırsanız ve o hattı çalışma masanıza bağlatsanız… “Alo Alo” diyerekten telefonlara bizzat siz çıksanız. Şu son aylarda yaptığınız tüm dini okuma ve çalışmaları partililerinizle hatta bu konuda eksiği bulunan Türk halkıyla paylaşsanız...
Bu hat sayesinde “Kulak arkasındaki saçların görünmesinde bir beis yoktur. Saçın dörtte birinin görülmesi namazı bozmaz hatta yarısı görünse de olur” türünden fetvalarınıza yenilerini katsanız...
Başlamışken Ebu Hanife, Ebu Yusuf karşılaştırmasını farklı örneklere de yaysanız. Bakın bu yöntemle hem 'saçların görünme oranı' ile ilgili kafa karışıklığını nokta koyarsınız hem de 'başörtüsünün kazası olur mu olmaz mı?' tartışmasına."

Nazmiye Yılmaz tavsiyesinin sonunda Baykal'ı rahatlatacak bir de hatırlatmada bulunuyor: 

"Ha… Bu arada unutmadan… Sakın “Yedi gün yirmidört saat, çekilir mi bu hayat?” demeyin. Onun da kolayı var. Özdemir İnce beyefendi ile Ruhat Mengi hanımefendi ne güne duruyor. Fetva konusunda diyanetin imamlarına pabucu ters giydiren ikiliyi yedeğinize alın, olsun bitsin. Benden söylemesi… Bu iş tutar. Hatta “Alo Fetva Hattı” adını, Diyanet'in “Cevap Hattı Partneri” olarak değiştirirseniz, rekabet coşar da coşar."

Yeni Şafak yazarı Yılmaz, Hürriyet'in tepe ismi Ertuğrul Özkök'e de önemli tavsiyelerde bulunuyor:

"Sayın Özkök, (...) Kaleminizin kıvraklığı, 360 derece dönme becerisi malum! Efenim özellikle yasaklar konusunda, 'türbana karşı değildim ama…' konseptinde döktürdüğünüz yazılar için size bir önerim olacak.
Fırıldak Kubi'yi hatırlayınız. Kendileri dönüş performansı tescilli, eski ama bir o kadar da yetenekli siyasi şahsiyettir.
Diyeceğim o ki; Kubi yazılarınız için bulunmaz bir nimettir. Siz başlığı vereceksiniz, aslan pardon Asistan Kubi gerisini halledecek. Yazılarınız için dönüş metaryellerini bir çırpıda toplayıverecek.
Peki siz ne mi yapacaksınız?
Paşa gönlünüz bilir! Dilerseniz bir hafta sonu New York'taki 'Curu', diğerinde Londra'daki Grenhouse veya San Francisco'nun Micael Mina'ına kapağı atın, şarabınızı yudumlayın.
Bu arada benden küçük bi tüyo… Asistan Kubi sayesinde performansınızda bir artış dahi olabilir. Kimbilir, patronunuz belki yılbaşı sepetinize bir şişe La Tuche, Petrus hatta 'Roman e-Conti' bile koyabilir. Yani siz Kubi sayesinde bugüne kadar tadamadığınız o şarabı da… Nasıl ama…
Bir taşla iki kuş!"

Bakalım Nazmiye Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak'a nasıl bir tavsiyede bulunmuş:

"Sayın hocam, Başörtülü öğrencileri işaret ederek yaptığınız “Hakkettikleri notu veremeyebiliriz” açıklaması, beynimde muhteşem iki öneri şimşeği çaktırdı. Size iki kitap tavsiyem olacak. İlk kitabın adı; “Hak ettiğin notu alabilmenin 10 altın kuralı” olsun. Sakın 'bu isim klişe' sanrısına kapılmayın. Her zaman işe yarar!
Şayet yasak kalkarsa başörtülü öğrencilerinizi her biri, bu kitabı yalayıp yutar. Diğer kitabı başörtülü eski öğrencileriniz için düşündüm. Onlar için bir nostalji rüzgarı estirebilirsiniz mesela. “Aslında ben kaç almıştım?” diye düşünenlere odaklanın! Başörtülü eski öğrencileriniz bu kitap sayesinde sizin verdiğiniz notla, gerçek notlarını karşılaştırma imkanı bulsunlar.
Fena mı!
Bu kitap için isim önerim;
“Büyük itiraf; Kaç Aldın, Aslında Kaçtı?”…"

Evet, gündem türban.. Bu satırların yazarı olan kadın da türbanlı bir yazar... İroni tavsiyelerle aslında meramını anlatmaya çalışmış. Daha doğrusu, inanan insanların tercümanı olmaya çalışmış Nazmiye Yılmaz. Gerisi Baykal, Özkök ve Parlak'a kalmış.. Bakalım yapılan tavsiyeleri dinleyecekler mi?