BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,84
ALTIN 2.502,51
HABER /  POLİTİKA

Baykalın son umudu

Baykal tüm Türkiye'nin umudunu Anayasa Mahkemesi'ne bağladığını iddia etti

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, "Sadece biz değil Türkiye, Türkiye'nin hukuk birikimi, yargıçları, hukuk karşısındaki bütün otoriteleri bu gelişme karşısında bütün umutlarını Anayasa Mahkemesi'ne bağlamışlardır" dedi.

Deniz Baykal, Kanal D Ana Haber Bülteni'nde Mehmet Ali Birand'ın başörtüsü düzenlemesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Baykal, "Pazartesi gününden itibaren Türkiye'de nasıl bir senaryo göreceğiz?" sorusu üzerine, Türkiye'nin o gün yeni bir ortama uyanacağını söyledi. 85 yıllık cumhuriyette ilk kez 71 yıllık laiklik ilkesiyle ilgili bir anayasa düzenlemesi denendiğini ve bunun önemli bir sürecin başlatılması anlamına geldiğini ifade eden Baykal, "Bu bir son değildir, bir yeni sürecin kapısından girmeye başlamışızdır" diye konuştu.

Baykal, 11 Şubat Pazartesi günü "çatışmalı bir ortama" uyanılacağını sanmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bu düzenlemeyi birden bire toplumun çeşitli kesimlerinin birbirine karşı harekete geçeceği bir düzenleme olarak anlamak doğru değildir. Ama hiç kuşku yok, Türkiye'de gerilim yükselecektir, çatışma ortamı geliştirilecektir. Türkiye'yi bugünkü noktaya getiren uygulamalar bundan sonra daha da güç kazanmış olarak, Anayasa değişikliğinden güç kazanmış olarak hızla geliştirilecektir. Bugün getirilen değişiklik orada kesinlikle kalmayacaktır."