BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Tur otobüsleri zincirleme kaza yaptı

Antalya'da 7'si tur otobüsü 4'ü otomobil toplam 11 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 3'ü turist 4 kişi yaralandı.

Abone ol

Kaza, akşam saatlerinde, Yener Ulusoy Bulvarı üzerindeki Güllük Alt Geçidi'nde meydana geldi. Bir aracın ani fren yapması sonucu meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7'si tur otobüsü 4'ü otomobil toplam 11 araç birbirine girdi.

Aynı firmaya ait tur otobüsleri ve arkasındaki otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Kaza sırasında Romanya, Rusya ve İran vatandaşlarını taşıyan tur otobüslerindeki turistler büyük panik yaşadı. Kazada Romen Teodora Petruscu ile soyadı öğrenilemeyen Serban isimli turist ve Hollanda vatandaşı Zafer Akgündüz ambulanslarla Özel Anadolu Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada 17 RK 665 plakalı tur otobüsünün şoförü Remzi Özdemir ise hafif şekilde ayağından yaralandı.

Özdemir ambulansta tedavi gördükten sonra aşağıya inerek turistlere moral vermeye çalıştı. Sürücü Remzi Özdemir, "Önümdeki araç aniden durunca ben duramadım. Yolcuları kurtarmak için kendimi feda ettim. Öndeki araca oturduğum taraftan vurdum" dedi. Yaklaşık 45 dakika sonra kaza yapan araçların çekilmesi ile alt geçitteki yol trafiğe açıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.