BIST 10.176
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,12
HABER /  GÜNCEL

Başkasının yerine hapis yatmış!

Para karşılığı başkasının yerine hapis yatan bir kişi, parasını alamayınca kendisini ihbar etti.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, Kuşadası Emniyet Müdürlüğünü telefonla arayan A.İ, kendisi hakkında ihbarda bulunacağını belirterek, polis ekiplerinin gelip kendisini almasını istedi.

Kuşadası Emniyet Müdürlüğüne götürülen A.İ, burada verdiği ifadesinde, bir yıl önce çalıştığı iş yerine gelen O.S'nin, bir akrabasının yerine cezaevine girmesi karşılığında 30 bin TL para teklif ettiğini söyledi.

Kredi kartı borcu nedeniyle teklifi kabul ettiğini ve O.S'ye üç fotoğrafını verdiğini ifade eden A.İ, O.S'nin bu fotoğraflarla kendisine İzmir'deki akrabası M.G adına sahte kimlik çıkarttığını belirtti.

Bu kimlikle Ankara'ya giderek, polis merkezine yakın bir kahvehanede oturduğunu, O.S'nin bulunduğu yeri bildirmesi üzerine polis ekiplerinin gelerek kendisini yakaladığını anlatan A.İ, M.G'nin işlediği bir suçtan ötürü bir yıl Sincan L Tipi Kapalı Cezaevinde hapis yattığını söyledi.

A.İ, tahliye olduktan sonra kendisine vadedilen paranın verilmemesi nedeniyle yaptığından pişman olduğunu ve şüpheliler O.S ve M.G'den şikayetçi olduğunu belirtti.
A.İ gözaltına alınırken O.S ve M.G'nin yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.