BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Adana teşkilatında Önder Sav krizi

CHP'de görevden alınan Adana İl Başkanı Serdar Seyhan'a göre kendisinin yerine atanan yeni yönetim suç işledi.

Abone ol

CHP'de görevden alınan Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, kendisinin yerine atanan yeni yönetimin kongreye gitmeyerek suç işlediğini söyledi.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın yıllardır Adana teşkilatını değiştirmek için uğraştığını vurgulayan Seyhan, "Adana'daki 630 il delegesi kongrelerde beni seçtiği için Önder Sav amacına ulaşamamıştı. Benim yerime atadıkları kişiler tüzük gereği 45 gün içinde kongre kararı alması gerekiyordu almadılar. Şu ana kadar böyle bir karar alınmadı. Yeni yönetim suç işliyor. Biz birkaç gün sonra konuyu mahkemeye taşıyacağız ve İl Seçim Kurulu'na başvurumuzu yaparak olağanüstü kongre yapılmasını talep edeceğiz. Beni Adana'ya karşı husumeti olan Önder Sav değil yapılacak kongre sonrası Adana'daki partili kardeşlerimiz isterse görevden alır." ifadesini kullandı.

Eski CHP İl Başkanı Serdar Seyhan, yeni atanan il yönetiminin bugün tarihi ile kongre kararı alıp CHP Adana il örgütünü seçime götürmeleri gerekirken, Adana'nın Seyhan ve Çukurova ilçelerindeki CHP ilçe başkanlarının da görevden alındığını söyledi.

Seyhan, "Daha birkaç ay önce partililerin oyuyla demokratik bir şekilde seçilen adayı görevden alarak yerine aynı kongrede seçimi kazanamayan bir ismi atadılar." şeklinde konuştu.

Serdar Seyhan, "AKP anayasasına karşı çıkanlar, CHP'nin kendi iç Anayasası olan tüzüğü çiğniyorlar. Seçimle gelen il ve ilçe örgütlerini görevden alarak suç işliyorlar. Bu Önder Sav'ın Adana'ya olan husumetidir. Ülke referanduma giderken, seçimle gelmiş 15 kişilik yönetimleri görevden alıp, yerlerine 4 kişilik komisyonlar atayarak referandumdan başarılı çıkmalarının mümkün değil. Konuyu yargıya taşıyıp demokratik yollarla seçimlerle tekrar görevimize döneceğiz." diye konuştu.