BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Tuncaydan dobra sözler

Ada'ya neden gitti? 100. yıl görüntülerinden çıkarılmasına ne dedi? Taraftar ne tepki gösterdi?

Abone ol

İngiltere'nin Middlesbrough takımına transfer olan Tuncay Şanlı, F.Bahçe'nin 100. yıldaki şampiyonluk görüntüsünden çıkartılması için "Başarılı olduk. Görüntü olmasa da tarihte yeri var" dedi.

Geçen sezon kazanılan şampiyonluğun mimarı olan ve herkesin Fenerbahçe'de kalacağına kesin gözüyle baktığı Tuncay Şanlı, İngiltere'ye transfer oluşundan sonraki süreci anlattı. İngiliz turistlerin tanıyıp imza istediği yıldız futbolcu, tatilini geçirdiği Bodrum Fuga Tatil Köyü'nde tüm merak edilenleri ve yeni yaşamını anlattı..

Neden Middlesbrough takımına gidiyorsun?
İngiltere'ye gitmenin sebebi neydi? 4 yıllık anlaşma yaptık. İngiltere Ligi Avrupa'nın en iyi ligi. Maçları 50 televizyon kanalı veriyor. Yurtdışında oynamak özellikle de İngiltere'de oynamak istiyordum. Bundan sonrası daha da zor ve heyecanlı olacak.

Taraftar sana kızgın mı?
Basında çıkan haberler onlar. Bir çok Fenerbahçeli'yle konuştum. Yolda insanlarla konuştuk. Üzgün olanlar var ama bana kızgın olanını görmedim. Hepsi başarı diledi. Bana karşı kızgınlık yok.

İngiltere'de işler istediğin gibi gitmezse ve sonra Fenerbahçe'de tekrar oynar mısın?
Ne söylesem doğru olmayabilir ve gerçekleşir mi bilemem. İsteğim yurtdışında kalıcı olmak. Orada Türk futbolu ve kendim adına iyi şeyler yapmak istiyorum. Türk oyuncuları için önemli. Kendimi iyi kanıtlamam gerekiyor. Misyonumuz farklı.

Roberto Carlos'un Fenerbahçe'de oynamasına nasıl değerlendiriyorsun?
Onunla aynı takımda oynamak istemez miydin? Carlos isim, çok büyük oyuncu. Fenerbahçe'de başarılı olacak. Orada olsaydım oynayabilirdik. Ama şu anda orada değilim.

100. Yıl görüntülerinden sen ve Rüştü çıkarılmışsınız.
Basından duyduğum, görüntüler kaldırılmış. Sonuçta biz o kadrodaydık. Başarılı olduk. Görüntü olmasa da tarihte yeri var. Çünkü 100. Yıl.

Takvim