BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  DÜNYA

Askeri ateşe öldürüldü mü?

Kıbrıs'ta ölü olarak bulunan ABD'li askeri ateşe ile ilgili sır perdesi aralanıyor..

Abone ol ABD'nin güney Lefkoşa Büyükelçiliği askeri ataşesi Yarbay Thomas Mooney (45), Lefke bölgesinde ölü olarak bulundu. ABD'li yetkililer, Mooney'nin öldürülmüş olabileceğini belirtti.

Dört gündür haber alınamayan Mooney'in cesedi Rum kesiminde, geniş bir arazide, aracının yanında bir çiftçi tarafından bulundu.
 
ASKERİ ATEŞE ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR

ABD'li yetkililer, Mooney'nin öldürülmüş olabileceğini belirtti. Yetkililer, ataşenin vücudunda kurşun izi bulunmadığını ancak kafasında darp izleri olduğunu söyledi.

Türk askeri yetkilileri de, ataşe Mooney'nin, İstanbul'daki Harp Akademileri Kara Harp Akademisi'nden mezun olduğunu belirttiler.
 
Yetkililer, Thomas Mooney'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geçerken üniformasına Harp Akademileri'nin brövesini takarak geçtiğini ve Türk askeri yetkilileri ile yakın ilişkileri bulunduğunu ifade ettiler.
 
TÜRK YETKİLİLERDEN YARDIM İSTENDİ

Adadaki Amerikan askeri yetkililerinin de Albay Mooney kaybolduktan hemen sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yardım istediği öğrenildi.
 
Amerikan Büyükelçiliği, perşembe gününden beri kayıp olan diplomattan haber alınamaması üzerine cuma akşamı Rum tarafından yardım istemiş, Rum makamları ise Amerikalı diplomatın karadan ve havadan aranmaya başlandığını açıklamıştı.

Amerikan elçiliği, Türk ve Rum tarafında görev yapan askeri ataşenin bulunması için dün de gazetelere ilan vermişti. Mooney'nin siyah renk 1996 model bir Chevrolet Impala SS kullandığı ve aracın camlarının renkli, plakasının ise 48 CD 47 olduğu belirtilmişti.