BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  GÜNCEL

Tuncay Güney Nobel bekliyor

Tuncay Güney bu kez ekranda fena patladı. Kimlere fırça çekmedi ki özellikle de bir takım gazetecilere.

Abone ol

İNTERNETHABER

Mehmet Ali Brand, CHP'nin çarşaf açılımını tartıştığı "32. Gün'de", Tuncay Güney'e de yer ayırdı. Güney, hakkında ortaya atılan bir takım iddialara sert çıktı ve "Beni bir dönem Mossad ve CIA'in ajanı ilan edenler şimdi MİT'e yamamaya çalışıyorlar. Artık karar versinler de ben de ona göre davranıyım" diye seslendi.

Sabah gazetesinin önceki gün gündeme taşıdığı ve olay yaratan MİT belgesinin yankıları sürüyor. Turcay Güney'in "İpek" kod adlı MİT elamanı olduğu yönündeki iddialara bugün cevap geldi. Kanada'dan 32. Gün'e telefonla bağlanan Tuncay Güney, MİT elemanı olduğu yönündeki iddiaları yalanladı ve Mehmet Eymür'ü tanımadığını söyledi.

"O İPEK BEN DEĞİLİM"

Birand, programda MİT'in açıklamasının bir bölümünde kısmi de olsa Güney'in varlığının kabul edildiği ifade etti. Güney, MİT'in açıklamasını bu anlama rağmen saygıyla karşıladığını söyleyerek, "Devletin her kurumuna saygılı olduğum gibi MİT'e de saygı duyuyorum. Ancak ben yaşamımın hiçbir bölümünde MİT'le çalışmadım, yüz yüze bir görüşmem olmadı, fiili olarakta görev almadım. Mehmet Eymür'ün bana neden böyle davrandığını da bilmiyorum. Bu konuda Tuncay Güney İpek olarak bir ilişkinin var olduğu belirtildi. Ancak benim böyle bir ismim yok. Daha önce de söylediğim gibi ilgili kişi ben değilim" dedi.

"BANA NOBEL VERSİNLER"

Hakkında yazılanlara da sert tepki gösteren Güney, bazı köşe yazarlarına da ateş püskürdü. Telefonla rahat ulaşılabileceğini, Kanada'ya gelindiğinde de tüm sorulara cevap verebileceğini defalarca söylemesine rağmen, kendisine sorulmadan kendisiyle ilgili çok çirkin iddiaların ortaya atıldığını söyleyen Güney, bunların tamamına açıklama gönderdiğini söyleyerek "Açıklama yapıyorum ama bunları köşelerinden yayınlamıyorlar. Ben yaşımdan utanıyorum onlar kendi yaşlarından utanmıyorlar. Kocaman kocalan adamlar bunlar. Ayıp diyorum ayıp. Beni Mossad ve CIA ajanı yaptılar. Şimdi de sıra MİT'te. Artık bir karar versinler ve ben de ona göre davranıyım. Bir bakar mısınız dünyadın tüm istihbarat birimlerinde varım. Eğer öyleyse Türkiye benimle gurur duysun, ben istihbarat Nobel'i istiyorum o zaman" dedi.