BIST 10.144
DOLAR 32,35
EURO 34,72
ALTIN 2.407,86
HABER /  GÜNCEL

Çarşaf açılımı İpekçiyi kızdırdı

İpekçi türban açıklamarı yüzünden uzun süre tartışıldı. Şimdi CHP'nin çarşaf açılımına kafayı taktı. Baykal'ı inandırıcı bulmuyor...

Abone ol

Ülke TV'deki Sıradışı programında Turgay Güler'in konuğu olan ünlü modacı Cemil İpekçi, son günlerin en çok tartışılan konusu CHP'nin çarşaf ve türban açılıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Geçmişte yaptığı türban açıklamasıyla uzun süre kamuoyunun gündeminden düşmeyen İpekçi, CHP'nun bugün geldiği noktayı, kendisi hakkındaki iddiaları anlattı.

HEPSİ KİFAYETSİZ MUHTERİS

Cemil İpekçi "Geçmişte türbanla ilgili açıklamalarımda bana AKP’ye yakınlık nedeni ile ihaleleri alıyor" dendi. Benim hakkımda iddialarda bulunan o medyadaki üst düzey kişiler ne programı dinlemişler ne olayın aslını sormuşlar. Kifayetsiz muhterisler oldukları için bir yerin müdürü olup bir yere kovulmak, arkasından bir sürü laflar söylenmiş kişiler olması ve konuşmayı bile bilmediği için ders bile alan bu kişiler için bunlar ağır şeyler. Bu kişiler kendilerini biliyor.

Kör cehaletlerinden ihale nasıl alınır diye bakmamışlar bile. İhale alındığında resmi gazetede çıkıyor. Keşke ihale alsaydım. Çünkü bir ihale ile ömrümün sonuna kadar rahat ederdim. Ben ihale alamam. Çünkü firmam yok kapasitem yok. Ancak alsaydım ömrümün sonuna kadar Bodrumda rahat içinde yaşardım. Ben ihale almak için hadi AKP’ye yarandım peki bugün AKP’nin kapanması için önerge vermiş,  türbanlı üniversitelere girmemeleri  için önerge vermiş CHP, bugün çarşaflı üye almaya kalkıyor, bir milletvekili de kalkmış açıklama yapıyor “efendim gelmişler almayalım mı diyor, tabii ki almayacaksınız alırsanız ben size nasıl inanayım. Ben cinsel kimliğimi söylüyorum herkes biliyor, ben kalkıp diyorum ki ben evleniyorum diyorum ve herkes beni maço olarak görüyor. Ben de bu kılık benim hoşuma gitti abi diyeceğim. CHP’nin durumu da budur.

CHP'NİN ÇARŞAFI İLE BENİM MAÇO HALİM

Cemil İpekçi’nin maço olması ile CHP’nin yeni açılımı aynı şeydir. Partilerin bir tüzüğü ve  ideolojiler vardır. İdeolojilerinde zamana uymak gibi değişime uğrayabilirler ama ana ideolojilerinde değişime uğramak gibi bir şey olamaz. O zaman o parti gider. Bugün akım, yarın griyim, bir başka gün sarıyım diyen ve ne tesadüf gibi seçimlerden bir süre önce bunları yapıyorsa. Artık bunu halk yiyor mu sanıyorlar? Millet gülüyor. Yemiyor kimse umutlanmasın. Siz Atatürk’ün arkasına sığınıp sonra bunu yaparsanız kimseyi kandırdığınızı sanmayın.

Yaptıkları hareketleri o kadar garip o kadar şaşkınlık içindeler ki çarşaflı ve türbanlılara nasıl yaklaşacaklarını dahi bilmiyorlar.

Ben CHP’nin türbanlı ve çarşaflı üyesinin olacağına inanıyorum. Dindar olmak ile siyasi görüşlerinin aynı olacağı diye bir şey yoktur. Çok dindar olabilirsiniz, milliyetçi, laik, faşist olabilirsiniz. İnançla ideolojilerinin alakası olmadığını görmüşüzdür. Şekille karar veremeyiz. Dini inançlarımızla karar veremeyiz. İnancın artık politikaya karşı geldiğini gösterdi. İnanç ayrı politika ayrı bir şeydir. Bundan rant elde etmek isteynler bunları karıştırıyor. Bugün toplumda herkes her şekilde iç içe yaşamasını sürdürüyor. Bugün türbanlı olan yarın açılabilir veya bugün açık olan yarın kapanabilir. Bu kişinin kendi özel hakkıdır. İnanç ve giyim özgürlüğü en önemli haktır. Ben şalvar giyiyorum kim benim gerici olduğumu söyleyebilir. Ben şalvarı seviyorum ben yabancı olsaydım yine şalvar giyerdim. Birtek başıma bir şey bağlayamıyorum. Beni internette türbanlı kadın yaptılar.

EN ÇOK TÜRBANLI HALİMDEN KORKTUM

Kadın olsaydım türban takardım sözünden sonra çok sayıda türbanlı halini gösteren kreasyonlar hazırladılar. “Ben gördüm ödüm koptu bir tanesinde benim bıyığımıda kapatılmış halinde yaptılar o halimi gören bir Arap gelip beni isteyecek diye ödüm koptu.,” benim karikatürize edilmek çok hoşuma gider. Bunlar kalıcı şeylerdir. İnsanları güldürmek hoştur çünkü bunlar...

CHPLİLER TOKAT YEMİŞ GİBİ

Ben CHP’yi samimi bulmuyorum. Benim sokakta konuştuğum insanlar var CHP’li vatandaşlar tokat yemiş gibiler hala ne olduğunu anlamış değiller. Ben bunu CHP’nin açılımı olarak görmüyorum.

CHP'YE BİR ŞARTLA İNANIRIM

Benim buna inanmam için, CHP’nin de Ak Parti ve MHP’nin birlikte önerge verdiği başörtüsüyle ilgili kararı onayla ve bununla ilgili önerge getirir ve türbanlı kızlarımızın üniversiteye girmesini sağlarsa o zaman ben ona inanırım. Aksi halde gösteri gibi 4 çarşaflı hanıma rozet takmakla kimse kimseyi kandıramaz. Türkiye çok değişti amiyane tabirle artık yemiyoruz. Bunu yiyecek koyun bile yok.

Ancak yarın Baykal çıkar, çarşaf türban diye bir korku yok, bunların giyilmesi ile şeriat gelecek diye bir endişeye de gerek yok derse ki böyle bir şeyin söyleniyor olması da çok saçmadır. Herkesin okuması haklıdır. Derse ben CHP’nin samimiyetine inanırım. Benim CHP’nin samimiyetine inanmam Baykal için ne kadar önemlidir bilmem bende halkta biriyim benim gibi vatandaşlar da inanır.

BAYKAL ARTIK TEKRAR YAPIYOR

 Sayın Baykal’ın bugüne kadar kabul edilen hali görünümü, avukatlıktan gelen birikimi ve söylemleri idi. Ama artık çok tekrar yapıyor, ve sürekli muhalefet yapıyor. Artık muhalefet de yapmıyor. Yapıcı muhalefet görmek istiyoruz. Sürekli Erdoğan’ın yerden yere vurulmasını dinlemek zorunda değilim, benim gibi halk da dinlemek zorunda değil. Ben senin ağzından onun ne yaptığını değil senin ne yapacağını duymak istiyorum.