BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.382,79
HABER /  DÜNYA

İflas eden milyonerlere fuar

Mali kriz bile hızlarını kesemedi. Milyonerler fuarına akın oldu.

Abone ol Küresel ekonomik krizin sarstığı Rusya'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ''Milyonerler Fuarı''nın açılışına katılım geçen yıldan daha fazla oldu.

Moskova'daki ''Krokus Ekspo''da düzenlenen, Rus basınının ''İflas eden milyonerler için fuar'' adını verdiği, 30 Kasımda sona erecek fuara 200'den fazla lüks tüketim malları üreten şirket katılıyor.

Ünlü satranç ustası Anatoliy Karpov'un, geliştirdiği satranç masaları ve figürlerinin tanıtımını bizzat kendisinin yapacağı fuara 12 bin Rus dolar milyonerinin davet edildiği açıklandı.

Küresel ekonomik krizin derinden etkilediği inşaat sektörünün de büyük umut bağladığı fuara, Güney Kıbrıs, Bahreyn ve Dubai gibi yerlerden lüks konut satıcılarının da katıldığı dikkat çekti.

Belçikalı ''4C Diamond'' şirketi, Hindistan'da çıkardığı pırlantaları 100 bin dolar ile bir milyon dolar arasında değişen fiyatlarla fuarda satışa çıkardı.

Rusya'da özel uçuşların çok sıkı izne tabi olmasına rağmen, fuara çok sayıda helikopter şirketi de katılırken, helikopter fiyatlarının 570 bin ile 12 milyon dolar arasında değiştiği görüldü.

Fuarın bu yılki gözdesini, her yıl olduğu gibi yine Mercedes firmasının bir milyon dolar değerindeki ''Maybach 62s Landaulet'' modelinin yanı sıra yine Roly-Royce firmasının 1,5 milyon dolar değerindeki ''Drophead Coupe Hyperion'' otomobilleri oluşturdu.