BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,66
ALTIN 2.412,42
HABER /  GÜNCEL

Elinin körü! Oy anam oy!

Maliye Bakanı Unakıtan yine döktürdü. "Elinin körü" dediği de kendisi gibi siyasetçiler. Neden mi 'oy' yüzünden.

Abone ol Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen "Global Finansal Kriz ve Türkiye'ye Etkileri" konulu konferansta adeta döktürdü.

Türkiye'yi ileri götüreceklerin politikacılar olmadığını ifade eden Unakıtan, "oy için atılan taklaları" itiraf etti.

OY ANAM OY!

Unakıtan'ın sözü kendisini de kapsıyordu. Şunları söyledi;

"Biz politikacılar çıkarız, 'Onu da biz yaptık, şunu da biz yaptık...' Elinin körü... 'Her şeyi sen mi yaptın?' Değil ama ne yapacaksın? İşte öyle göstereceksin. Neden? Halk onu değil de bizi seçsin... İşte ona rozet takalım, buna rozet takalım falan... Onlar da pusulayı şaşırdı. 'Yahu eskiden sen böyle değildin, ne oldu?' 'Vallahi değiştim' diyor. Neden? Oy...Oy anam oy..."

ŞERBETLİ MİLLET

"Türkiye krize şerbetli" diyen Bakan Unakıtan, "Türk milleti olarak krizlere şerbetliyiz. Zaten bir müddet olmazsa 'Yahu kriz yok mu' diye başlıyoruz araştırmaya. Hiçbir şey mi bulamadı? 'Partiyi kapatma davası aç, bir kriz çıksın' diyor. O konuda evelallah üstümüze yok" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE DE KRİZDEN ETKİLENDİ

Türkiye'nin epey zamandan beri krizden etkilenmeye başladığını ifade eden Unakıtan, kamunun tasarruflarının arttığını, borç çevirmenin artık sıkıntı olmadığını, özel sektörün tasarrufunun azaldığını, yatırım yapma iştahının çoğaldığını ve yurt dışından fazlaca borçlandığını anlattı.

BANKALARI TELAŞ SARDI

Maliye Bakanı Unakıtan, "Bizim şimdi en fazla bankalarımız biraz telaşa düştü. Benim 'sendikasyon kredim var, nasıl ödeyeceğim?' sonra bakıldı ki o kadar çok fazla telaş edecek bir durum yok. 2008 yılında 3-4 milyar dolar. 2009'da ödeyecekleri 10 milyar dolar civarında. Onları da rahat rahat çevirebilirler" şeklinde konuştu.