BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  GÜNCEL

Tümamirali kurtaran karar!

Ankara'da her yer toz bulut oldu! Darbe iddiaları bir yandan devam ederken, Anayasa Mahkemesi'nin kararı Tümamirali kurtardı.

Abone ol

12. ağır ceza mahkemesi, anayasa mahkemesinin "askere sivil yargı yolu" kararını istedikten sonra Poyrazköy kazıları iddianamesini değerlendirecek.

Anayasa Mahkemesi, 5918 Sayılı Türk Ceza Kanunu (TCK) ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, askere sivil yargı yolunu açan düzenlemelerini dün oy birliği ile iptal etti.

Karar, hükümete karşı darbe, isyan ve anayasal düzene karşı suç işlediği iddiasıyla sivil mahkemlerde yargılanan kişilerin durumunu doğrudan etkileyecek nitelikte.

Ve bu kararın ilk yansıması bugün görüldü.

İLK KEZ BİR TÜMAMİRAL DE YARGILANACAKTI

Eğer iddianame kabul edilse ilk kez bir tümamiral Ergenekon soruşturmasında yargılanacaktı.

Çünkü İddianamede ilk kez bir muvazzaf tuğamiral ve 7 deniz kurmay albayın ismi yer alırken, bu kişiler hakkında örgüt üyeliğinden 15 yıla kadar hapis istenmişti

Ergenekon Soruşturması sırasında Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin hazırlanan iddianamenin kabul edilip edilmemesi, askerlerin sivil mahkemede yargılanmasına olanak sağlayan yasanın Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesine takıldı.

Poyrazköy İddianamesi'nin tevdi edildiği İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu, şüphelilerin asker olması yüzünden önce Anayasa Mahkemesi'nin kararını inceleyeceklerini söyledi.

Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu, incelemeden sonra iddianamenin red ya da kabul edilip edilmeyeceğinin açıklık kazanacağını belirtti.