BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbula hayat kurtaran araçlar

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, İSMEP Projesi kapsamında araç alımlarına devam ediyor.

Abone ol

Güçlendirme çalışmalarının yanı sıra acil müdahale kapasitesinin arttırılmasını sürdüren İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, İSMEP Projesi kapsamında araç alımlarına devam ediyor.

İSMEP Projesi kapsamında, bu güne kadar İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İstanbul Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kızılay ve benzeri acil durumlarda ilk müdahaleci kurumlara ihtiyaç duyduğu müdahale ekipmanları alınıyor. Gelen talepler doğrultusunda yapılan alımlarla kurumların pek çok operasyonel araç ve ekipman ihtiyacı karşılandı.

Son olarak İstanbul Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'ne 10 adet tam donanımlı araç alındı. Bu araçlar, afet (deprem, sel vb.) ve acil durumlarda (trafik kazası, bina çökmesi vb.) arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak. Ayrıca araçlar gerek ağır arazi şartlarında gerekse asfalt yollarda yüksek performansla çalışabiliyor.

Araçların üst yapısı arama kurtarma uzmanları tarafından acil durumlara olabildiğince hızlı müdahale prensibiyle tasarlanmış olup, her bir araçta afet ve acil durum anında kullanılan her türlü arama kurtarma ekipmanı buluyor.

İSMEP projesi, İstanbul'un acil durum müdahale kapasitesini arttırmak amacıyla ihtiyaç duyulan ve talep edilen ekipman alımlarına devam edecek.