BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.397,99
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Numan Kurtulmuş Balyoz'dan ürktü

Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş, balyoz darbe planlarına yönelik iddiaların ürkütücü boyutta olduğunu ifade etti.

Abone ol

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, açıklamasında, ordu içinde bu vahim niyet ve heves içine giren cuntacı zihniyetler varsa, bunların deşifre edilmesi, kanun önüne çıkarılması gerektiğini söyledi.

SP lideri, "Türkiye, her gün yeni bir darbe iddiasıyla karşı karşıya kalmaktadır. En son 'Balyoz' ismiyle Taraf Gazetesi'nin manşetine yansıyan iddialar gerçekten ürkütücüdür. Ülkemiz adına, milletimiz adına, demokrasimiz adına acı vericidir.'' diye konuştu.

Kurtulmuş, bu iddiaların gerçek olmamasını temenni ederek, eğer böyle bir girişim, böyle bir niyet söz konusu olmuşsa bunun da bütün yönleriyle aydınlatılmasının şart olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, şöyle dedi:

"Ucu nereye kadar gidiyorsa oraya kadar gidilmelidir. Ordu içinde bu vahim niyet ve heves içine giren cuntacı zihniyetler varsa bunların deşifre edilmesi hepimizin görevidir. Bu iddiaların aydınlatılması, bütün yönleriyle milletimizin önüne konulması en başta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ibrası açısından önemlidir. Çünkü, gerçekliği henüz kesinleşmemiş olsa da bu tür vahim iddialar Türk Silahlı Kuvvetlerimizi de yıpratmaktadır. Acaba her gün bir başka darbe söylentisinin, darbe planının gazete manşetlerine yansıdığı dünyada kaç ülke kaldı. Gerekçesi ne olursa olsun, karşı karşıya bırakıldığımız bu üçüncü dünya ülkesi görüntüsü bize yakışmamaktadır. Türkiye, artık bu tartışmaları aşmalıdır. Türkiye, artık normalleşmelidir. Bunun yolu da daha çok demokrasi, daha çok özgürlük ve daha çok şeffaflıktır, sivil, katılımcı ve demokratik bir anayasa ile başlayacak kapsamlı bir reform sürecidir, bırakın darbe yapmayı, hiç kimsenin darbeyi aklının ucundan bile geçiremeyeceği yasal düzenlemeleri bir an evvel yapmaktır."