BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Peki bu karne hangi Dadükün?

Öğrencilerin tamamının soyadı aynı olan okulda karne sevinci karmaşaya dönüştü

Abone ol

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Gözene köyündeki ilköğretim okulunda çocukların tamamının soyadı aynı olunca karne dağıtımında öğretmenler büyük bir zorluk yaşadı. Yaklaşık 300 öğrenci mevcudu bulunan Gözene İlköğretim Okulu'nda soyadı Dadük olan öğrenciler, karne sevincini soyadı karışıklıklarına rağmen sevinçle karşıladı.

Bin 500 nüfuslu köyün tek okulu olan Gözene İlköğretim Okulu, Türkiye'deki diğer okullardan ayıran en büyük özelliği, okul mevcudunun yüzde 100'nün soyadlarının aynı olması. Gözene İlköğretim Okulunda soyadlarıyla ilgili karmaşayı öğretmenler ortaokul kısmında okul numaraları ile 1. ve 2. sınıf öğrencilerinde ise anne ve baba adlarıyla aşmaya çalışıyor. Okuldaki bir diğer karışıklık ise özellikle okul numaralarını henüz ezberlemeyen 1. sınıf öğrencileri arasında yaşanıyor. Aynı sınıfta aynı sırayı paylaşan aynı adı ve aynı soyadı taşıyan öğrenciler arasındaki karmaşanın önüne öğretmenleri, öğrencilere dördüncü Murat, üçüncü Selim şeklinde seslenerek gidermeye çalışması dikkat çekiyor.

Gözene İlköğretim Okulu idaresi ise soyadı karmaşası nedeniyle özellikle yazışmalarda sorun yaşıyor.

Karne dağıtımı esnasında öğretmenler "Ali Dadük" diye çağırdıkları öğrencilerin bir anda yaklaşık 20'sinin üzerlerine hücum etmesi karşısında şaşırıp kalıyor.

Bu arada tamamının soyadı aynı olan köyde ne hırsızlık ne kavga ne de cinayet oluyor. Çünkü bin 500 kişinin yaşadığı köyün tamamı bir biriyle akraba. Köy halkı, yabancıya kız vermiyor, mülk satmıyor. Muhtarlık seçimlerinde rekabet bile olmuyor.


15 MİLYON ÖĞRENCİ İÇİN KARNE ZAMANI

2009-2010 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi bugün sona erdi. 15 milyonu aşkın öğrenci ve 650 bin öğretmen 15 gün sürecek yarıyıl tatiline girdi.

Okullarda karne heyecanı yaşandı. Okul öncesi eğitim, ilköğretim ve liselerdeki öğrenciler bugün bir dönemi kapsayan performanslarını gösteren karnelerini aldı. Okulla velileri ile gelen birinci sınıf öğrencileri ilk kez karne alma sevinci yaşadı. Karnelerindeki ders notları yüksek olan öğrenciler sevinçlerini yanlarında gelen velileri ile paylaştı. Öğrenciler, tatilde hem kitap okuyacaklarını hem de dinleneceklerini belirtti. 15 milyonu aşkın öğrenci ile birlikte yaklaşık 650 bin öğretmen'de 9 Şubata kadar sürecek yarıyıl tatiline başladı.