BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.397,20
HABER /  MEDYA

Tuğrul İnançer Kanal D ekranlarında

'Hamilelerin sokakta gezmesi terbiyesizliktir' diyen İnançer'in Kanal D'nin sahur programına katılması TRT'yi çileden çıkarttı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM
TRT ekranlarında hamile kadınlarla ilgili sözleri nedeniyle gündem olan Ömer Tuğrul İnançer bu kez Kanal D ekranlarına konuk oldu.

KANAL D'NİN RATİNG KURNAZLIĞI!

"Hamile kadınların sokağa çıkması hem estetik hem de terbiye açısından uygun değildir" diyerek eleştiri oklarına hedef olan İnançer bu kez sahur kuşağında ekrandaydı. Kanal D'nin hayli rating odaklı bir tercih yaparak Sahurdan Kalplere adlı programa canlı yayın konuğu olarak çıkarttığı İnançer gündemdeki tartışmalara girmedi. Tasavvuf üstüne konuşan İnançer uzun uzun dini ve felsefi değerlendirmeler yaptı. Gündemin odağındaki hamile kadınlar tartışmasına ise program boyunca değinilmedi. Ünlü tasavvuf düşünürünün tepki toplayan sözleri nedeniyle eleştirilerin bir diğer hedef haline gelen TRT ise Kanal D'nin suya sabuna dokunmayan rating kurnazlığına sert bir tepki gösterdi.

TRT'DEN KANAL D'YE ÇİFTE STANDART SUÇLAMASI

Kanal D'nin İnançer'i canlı yayında ağırlaması üzerine bir açıklama yapan TRT ise "TRT'yi yıpratmak için bir malzeme bulduklarını düşünenlerin elleri boş kaldı." dedi. İnançer'in tepki çeken sözleri nedeniyle TRT'ye gelen eleştirilerin hatırlatıldığı açıklamada "Bu durum, sırf TRT'yi eleştirmek için bahane arayanların yeri geldiğinde reyting uğruna nasıl çifte standart uygulayabildiklerini gözler önüne serdi." denildi. TRT, Kanal D'nin rating uğruna çifte standart uyguladığını iddia etti.

İşte TRT'nin Kanal D'ye yönelik eleştirileri:

"İnançer, 'Ramazan Sevinci' programında şahs görüşlerini söyleyince TRT de eleştirildi. Sosyal medya, gazete ve televizyonlarda bir süre devam eden tartışmada TRT hedef alındı. Oysa, Ömer Tuğrul İnançer, canlı yayın konuğuydu, söyledikleri kendisini bağlıyordu. Canlı yayında bir müdahale de söz konusu olamazdı. RTÜK'e yapılan şikayet de sonuçsuz kalınca TRT'yi yıpratmak için bir malzeme bulduklarını düşünenlerin elleri boş kaldı. Bu arada bir şey oldu: Çok eleştirilen Ömer Tuğrul İnançer, Doğan Grubu'nun amiral gemilerinden Kanal D televizyonunda canlı yayına davet edildi. 30 Temmuz'da 'Sahur'dan Kalplere' isimli programa katılan İnançer, Kanal D ekranında günlerce eleştirildiği konuya hiç girilmeden uzun uzun tasavvuf konusunda düşüncelerini anlattı. Bu durum, sırf TRT'yi eleştirmek için bahane arayanların yeri geldiğinde reyting uğruna nasıl çifte standart uygulayabildiklerini gözler önüne serdi."