BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tuğluk'un o sözleri Arınç'ı çıldırttı!

Devlet Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Aysel Tuğluk'u sert bir şekilde eleştirdi!

Abone ol

Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Aysel Tuğluk'un Kastamonu'da Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna saldırı sonrası yaptığı 'Kötü şeyler olacak" açıklamasına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan sert tepki geldi.

Tuğluk'un sözlerine "Fevkalade endişe verici" yorumunda bulunan Arınç, "Akıllarını başlarına alsınlar, yol yakınken seçime gidilen şu 40 günlük süreçte ülkeyi gerginliğe götürecek adımlardan süratle vazgeçsinler" diye seslendi.

''Türkiye-Vietnam Ticaret ve Yatırım Forumu''na katılan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, Aysel Tuğluk'u sert bir dille eleştirdi. Arınç ayrıca Başbakanın konvoyuna yönelik saldırıyı da yorumladı.

Arınç, Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un sözlerine ilişkin soru üzerine, Tuğluk'un yaptığı konuşmaların, fevkalade endişe verici olduğunu ifade etti.

Bülent Arınç, şöyle devam etti:

''Toplumu korkuya, şiddete yönlendirmek siyasetçinin işi değildir. Demokrasi içerisinde paylaşmayı, uzlaşmayla görüşerek, konuşarak yasal zeminlerde yapmak siyasetçinin görevidir. Son günlerde yaşadığımız olaylar endişe verici iken bunları yatıştırmak yerine birkaç gün evvel olduğu gibi bazı BDP'li siyasetçilerin dağa çıkmaktan bahsetmesi, bazılarının 'AK Parti binalarına saldıracağız' demesi, bazılarının taş atan, molotof atan eylemcilerin içerisinde arzı endam etmesi, bazılarının bilinen kıyafetleri ile toplulukları tahrik etmeleri ve maalesef en son da Aysel Tuğluk'un çok yanlış, şiddete yönlendiren, Türkiye'yi karıştırmak isteyenlere fırsat veren konuşmaları ve düşünceleri elbette kamuoyu tarafından değerlendirilmektedir.

Ben şahsen bu konuşulanları fevkalade yanlış buluyorum. Şiddete yönlendirici bir konuşma olarak görüyorum. Ne Türk halkının, ne bölgemizin Türkleri ile Kürtleri ile bir arada yaşayan toplumumuzun bu düşünceleri paylaşmadığını, hatta nefretle kınadığını biliyorum.''

"AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR"

Arınç, Ilgaz'daki bu çirkin ve lanetli saldırıyı PKK örgütü üstlendiğini yineleyerek, "Telefon dinlemelerinde bu olayı bir başarı gibi gösteren, arkasının geleceğini söyleyen ve bundan sonraki tek hedefin AK Parti olacağını dile getiren konuşmalar var" dedi.

Arınç şöyle devam etti:

"Ne yazıktır ki, BDP'li siyasilerden bırakın güçlü bir kınama gelmesini, üzüntü ifade eden bir konuşmayı bile duymadım. Böyle bir acı yürekleri dağlamışken YSK kararını bahane ederek AK Parti bürolarına saldırıyorlar. Söylenenleri nefretle dinliyor ve yapılanları elbette izliyoruz. Özellikle bağımsız milletvekili olmuş ve Meclis'e gelerek 72 milyon insanın sorunlarını çözme noktasında yemin edecek bir parlamanter adayının böyle bir konuşma yapmasını şiddetle kınıyorum.

Akıllarını başlarına alsınlar, yol yakınken seçime gidilen şu 40 günlük süreçte ülkeyi gerginliğe götürecek adımlardan süratle vazgeçsinler. Sivil itaatsizlik yapacaklarını söyleyenlerin şiddetin her türlüsüne başvurmaları kendi kendilerini yalanlamaktan başka bir şey değildir."

DEMİREL'İN AÇIKLAMALARINI DİKKATE ALMAYAN BİR İNSANIM

Arınç, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, CHP Zonguldak milletvekili adayı Mehmet Haberal'ın adaylığına ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine, "Ben Sayın Demirel'in değil bu açıklamalarını, başka konuda yaptığı açıklamaları da dikkate almayan, önemsemeyen bir insanım. Dolayısıyla, bu söylediklerinin ne anlama geldiğini doğrusu hiç de merak etmiyorum" dedi.

KILIÇDAROĞLU KÜFÜR EDİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına yönelik de Bülent Arınç, "Yargının şu anda görev sahasında olan bir konuda doğrusu çok fazla birşey söylemek istemiyorum. Ancak bildiğim bir konu daha var. Özellikle yolsuzluklar konusunda Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşları her gittikleri yerde Ak Partililerin yolsuzluk yaptığından ve başta Sayın Başbakan olmak üzere herkesin bundan sorumlu olduğundan bahsediyorlar. Ben de kendilerini zaman zaman eleştiriyorum. Ellerine bir çekiç almışlar, herkesi çivi gibi görüp başlarına vuruyorlar. Bu yolsuzluklar konusunda eğer samimiyse Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşları İzmir'de yapılan operasyondan ve soruşturmadan memnun olmaları gerekir. Çünkü, yolsuzluk neredeyse, kim yapıyorsa, kimler tarafından yapılıyorsa herhalde üzerlerine gitmek Sayın Kılıçdaroğlu'nun da, CHP'nin de görevi olmalıdır. Ben eminim ki, İzmir'deki bu operasyon inşallah yargı kararıyla sonuçlandığında neyin ne olduğunu da hepimiz göreceğiz. Ama yine biliyorum ki, 2 sene evvelinden bu yana İzmir'in bazı belediyelerinde yolsuzluklarla ilgili davalar açılmıştır. Yani İzmir'de ilk defa yapılan bir operasyonla karşı karşıya değiliz" diye konuştu.

Arınç, bir basın mensubunun, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin evrakta sahtecilikten mahkeme tarafından suçlu bulundu. Yargıtay'da şu anda dosyası bekletiliyor. Sayın Başbakanla ilgili daha önce 24 saatte Yargıtay'ın kararı var. Siz bu yaklaşımı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sayın Kılıçdaroğlu bu konuyla ilgili hiç konuşmadı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna, "Konuşmaz, konuşması da mümkün değil. Kılıçdaroğlu, konuştuğu zaman küfür ediyor. Küfürden fırsat kalmıyor bunları konuşmaya. Ben Sayın Gürsel Tekin'in Yargıtay'daki dosyasında ne olduğunu bilmiyorum. Bu konuyu incelemedim. Ama geçmişte Yargıtay'da yüzlerce, hatta birkaç bin dosyanın zaman aşımına uğradığını biliyorum. Bizim yeni Yargıtay'dan beklediğimiz, artık yeni Yargıtay, yeni Türkiye diyoruz, yeni HSYK diyoruz, yeni YAŞ diyoruz. Türkiye'de 12 Eylül'den sonra yeni bir dönem başladı. Umarım yeni Yargıtay dava, ceza zaman aşımlarına yol açmayacak şekilde ellerindeki dosyaları sonuçlandırırlar" dedi.