BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

BDP'den konvoy saldırısına ilk yorum

Kastamonu'da Başbakanlık konvoyuna yapılan saldırı sonrası kınama yapmamakla suçlanan Selahattin Demirtaş sessizliğini bozdu.

Abone ol

Kastamonu'da Başbakanlık konvoyuna yapılan silahlı saldırı sonrası sessiz kalmakla, olayı kınamamakla suçlanan BDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş sonunda konuştu. "Acı hepimizin acısı" diyen Demirtaş, "Ölümleri durdurmak hükümetin görevi" dedi.

Olayı PKK'nın üstlendiğiyle ilgili Kastamonu Valisi'nin açıklamasından sonra Akşam gazetesi yazarı Çiğdem Toker'e konuşan Demirtaş ilk olarak, şehit polis memuru Recep Şahin için, 'Siyasi sonuçlarından önce insani sonuçları var. Bu kayıp, bütün Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının ortak acısıdır' değerlendirmesi yaptı. Ardından Demirtaş şunları söyledi:

ÖLÜMLER NEDEN GERÇEKLEŞİYOR: Siyaset çözüm bulamadığı için bu ölümler gerçekleşiyor. Silahlı güçlerine eylem yapmama talimatı vermiş bir örgüt düşünün. Dağdaki insanlar, bir çözüm olacak, biz de dağdan ineceğiz diye aylardır bekliyor. Ve hiçbir eylem hazırlığı olmayan insanlar, aranıp bulunup sığınağında öldürülüyor Seçime bu kadar az kala, neden 25 PKK'lı öldürülür?

BDP'YE YARAR MI?: Yaramak mı? Biz burada seçim çalışmasına başlayamadık bile. Büro tutamadık. Adaylar kampanya yapamıyor. Son bir ay içinde 1000 kişi gözaltına alındı. 250'den fazla tutuklama var. Bu kişilerin çoğu bizim parti örgütünün aktif kadroları. Seçim çalışması yürüteceğimiz arkadaşlar.

SEÇİME KATILIM MI ENGELLENİYOR? Sanki burası çok uzaklarda; sanki Diyarbakır, Afganistan'da Tora Bora dağlarının arkasında bir yer. Dün burada dört cenaze vardı. 150 bin kişi katıldı. Dört Diyarbakırlı Tunceli'de öldürülüyor. Cenazeleri gönderiliyor. Ve gözü oyulmuş, kolu kopuk. Yüzlerce esnaf kepenk kapattı. Ve altını çiziyorum. Ortada bir tehdit yokken kapatıldı bu dükkanlar. Diyarbakır, AKP'ye yüzde 30-35 oy çıkmış bir yerdir. Artık onlar bile isyan halinde. İnsanlar seçime girip girmemeyi tartışıyor.

BOYKOT YAPILACAK MI?: Tartışılıyor. Ama biz bu sorumluluğu alamayız. Allah korusun, biz çekilirsek, gelin oy kullanın diye yalvarıp yakarsak bile seçimler tehlikeye girer. Tek istediğimiz, kestirmeci bakış yerine buraların anlaşılması.

BAŞBAKAN'IN KÜRT SORUNU BİTTİ SÖZLERİ: Peki. Eğer öyleyse, Sayın Başbakan, dağdakileri nasıl çılgın bir projeyle indirecek?