BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

TTNET yeni hedefleriyle bomba gibi

Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET, yeni dönemdeki yol haritasını, odak alanlarını ve yeni projelerini basın toplantısında paylaştı.

Abone ol

 TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, yeni dönemde TTNET’in, 360 yaklaşımı ile internet tabanlı tüm dijital platformlarda daha güçlü bir şekilde var olmayı hedeflediğini açıkladı.

Dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Genel Müdür Kaya, TTNET kullanıcılarının gün geçtikçe artan istatistiklerini ve Türkiye’nin dijitsl hedeflerine katkı yapacak projelerini paylaştı. Kaya, haftalık internet kullanımının 32, 33 saat olduğunu açıkladı.

2011 birinci çeyreğinde 15,6 GB olan kişi başı ortalama data kullanımının 2012 sonunda 27.4 GB’ye ulaştığını belirtti.

İnternet altyapısına yapılan yatırımlar konusunda soruya TTNET Genel Müdürü şu şekilde cevap verdi: Türk Telekom Grubu geçtiğimiz yıl hafta mali sonuçlarını açıkladı. 2.4 milyar TL seviyesinde konsolide yatırım görünüyor. Bu rakamın önemli bir kısmı fiber altyapısına yapılıyor. Yapılan yatırımlar neticesinde güçlenen altyapılardan yeni ürün ve servisleri sunmayı hedefliyoruz.

YENİ MÜŞTERİ EVRENİ: TTNET 360

TTNET’in oluşturduğu dijital platformlar ile teknolojik dönüşümün öncüsü olduğunu ifade eden Abdullah Orkun Kaya, “TTNET; internet erişim hizmetlerinin yanı sıra Tivibu, PlayStore, TTNET Müzik, Sosyal Tivi, Netdisk, TTNET Kitap, TTNET Vitamin, TTNET İşyerim gibi servisleriyle ülkemizde dijital dönüşümün öncüsü olmuş bir şirket. Sadece “İnternet Servis Sağlayıcısı” olmanın ötesine geçen bu yaklaşımı daha da güçlendirmek, müşterilerimizin hayatında daha fazla yer almak için yola çıktık. Müşterilerimiz ile daha yakın olacağımız ‘Yeni Bir Dijital Evren’i tasarlıyoruz. Bu vizyona, Yeni Bir Müşteri Evreni: TTNET 360 diyoruz” şeklinde konuştu.

ISINMA TURLARINI ÇABUK GEÇTİK

Bugüne kadar güçlü bir takımla çok önemli başarılara imza attıklarını kaydeden Abdullah Orkun Kaya, “Yeni projelerimiz ile dijital inovasyon hedefliyoruz. TTNET ailesi olarak yeni projelerimiz ile 2013 yılına çok hızlı başladık. Isınma turlarını çabuk geçtik. Hızımızı aldık, gidiyoruz” dedi.

E-TİCARET ADIMI

Dijital içerik konusunda daha iddialı olacaklarını ifade eden Abdullah Orkun Kaya, çok yakında hizmete sunacakları yeni projelerden örnekler verdi. Kaya, “Yapacağımız stratejik işbirlikleriyle e-ticaret alanına adım atacağız. Hem kendi servislerimizin online satışında ivme kazanacağız hem de müşterilerimiz için e-ticarete açılan kapı olacağız. Dijital ödeme ve tahsilat sistemleri alanında yeni çözümleri müşterilerimizin hizmetine sunacağız. Daha fazla ve farklı cihaz seçeneğini sizlerle buluşturacağız. Bulut teknolojileri üzerinden bireyler ve kurumlar için yeni platformlar oluşturmaya devam edeceğiz. Fiber İnternet önceliğimiz olmaya devam edecek. Fiber İnternet’le sunabileceğimiz servisler çeşitlenecek ve portföyümüz genişleyecek” şeklinde konuştu.