BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

TTNET geleceği fiber internette gördü!

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, 8 yıl sonra veri trafiğinin yüzde 90'ının internet üzerinden yapılacağını duyurdu

Abone ol

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, ''Bugün temel ses ve veri iletişiminin yüzde 40'ı internetten yapılırken, bu oran 2020'de yüzde 90'lara çıkacak. Bu da fiber internetle mümkün olacak. Gelecek, fiber internette'' diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin internetle tanışmasının 19. yılında, internetin Türkiye'deki gelişimi ve gelecek beklentileriyle ilgili açıklamasında, Türkiye'nin küresel internet ağına 12 Nisan 1993 yılında TÜBİTAK-ODTÜ işbirliği ile DPT projesi çerçevesinde bağlandığını hatırlattı.

İlk yıllarda öncelikle üniversitelerin internete bağlandığını ve internetin akademik ortamlarda yaygınlaştırılmaya çalışıldığını, 1996 yılında Türkiye'nin internete çıkış hızının 512 Kbps'a çıkarılarak kullanıcılar için internete daha hızlı bir erişim olanağı sağlandığını hatırlatan Yılmaz, ''Türkiye 1998'de kablolu internetle, 2003'te ADSL ile ve 2009 yılında 3G ile tanıştı. İnternet evlerin, ofislerin ve sokakların vazgeçilmezi haline geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişimi Kurumu'nun verilerine göre Türkiye, ADSL ile tanıştığı 2003 yılı sonunda 18 bin 604 olan genişbant internet abone sayısı, 2011 yılı dördüncü çeyrek itibarıyla 755 kat artışla 14.12 milyona ulaştı'' ifadelerini kullandı.

GELECEK İNTERNETTE

Türkiye;de toplam internet kullanıcısının 35 milyonu aştığını belirten Tahsin Yılmaz, ''Türkiye'nin internet kullanımında 19 yılda kat ettiği süreç sadece bir başlangıç. Bugün temel ses ve veri iletişiminin yüzde 40'ı internetten yapılırken, bu oran 2020'de yüzde 90'lara çıkacak. Bu da fiber internetle mümkün olacak. Gelecek, fiber internette'' değerlendirmesini yaptı.

Yılmaz, 2006 yılında sadece internet servis sağlayıcı olarak hizmete başlayan TTNET'in kısa sürede internetle birlikte anılan bir şirket olmayı başardığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''6 yaşında genç bir şirket olarak bu süre içerisinde birçok yenilikçi ve öncü uygulamayı hayata geçirdik. Tüm çalışmalarımızı, tüketicilerimizi son teknolojik yeniliklerle buluşturma ve Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşüm sürecine katkı sağlama hedefiyle sürdürüyoruz. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önümüzdeki dönemde hız en önemli ihtiyaçlardan olacak. Bugün temel ses ve veri iletişiminin yüzde 40'ı internetten yapılırken, bu oran 2020'de yüzde 90'lara çıkacak. Bunu da bize fiber internet sağlayacak. Bugün 81 ilimizde erişim altyapısı ve kullandıkları paketleri uygun olan mevcut müşterilerimizi kotasında ve faturasında herhangi bir değişiklik olmadan, otomatik olarak fiber hızında internet kullanımına geçiriyoruz.

Ayrıca IPTV teknolojimiz sayesinde Tivibu platformu üzerinden sunduğumuz yenilikler de sürecek. Tivibu Ev'i daha da interaktif bir platform haline getirmek üzere Sosyal Tivi uygulamasını başlattık. Bu uygulama sayesinde televizyon karşılıklı bir haberleşme aracına dönüşüyor. Bu yıl, iPhone, iPad ve Android telefonları Tivibu Ev platformu için bir uzaktan kumandaya dönüştürdük. Dünyada bir-iki operatörün kullandığı bu uygulamayı Tivibu ile Türkiye'ye biz getirdik.

İnternet üzerinden müzik dinlemenin zahmetsiz ve yasal yolu TTNET Müzik de tercihlerde zirveye oturmuş durumda. Türkiye'nin ilk ve tek dijital oyun platformu Playstore ise kısa sürede oyun tutkunlarının buluşma noktası haline geldi. Fiber internetle, daha hızlı bir internet altyapısıyla, Türkiye'nin her köşesindeki abonelerimize ulaşacağız.''