BIST 10.164
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.390,10
HABER /  GÜNCEL

Trump'ın zaferinin sırrı bu haritada gizli!

Amerika'nın yeni başkanı olan Donald Trump'ın seçim başarısı anketçileri bile şaşırttı. Anketçilerin aksine Trump hatırı sayılır bir farkla yeni başkan oldu. Trump'ın başarısının ardında ise seçim haritası gizli.

Abone ol

ABD başkanlık yarışında 'taşra şehri' yendi!

Seçimi döndüren, Trump’ı Pensilvanya, Michigan ve Wisconsin’de destekleyen mavi yakalılar oldu. Salı gecesi, dünya, Haziran'da İngiltere’de yapılan Brexit referandumunun Amerikan versiyonunu izledi. Taşra, şehri yendi.

Haritada, seçimlerde Trump'ın kazandığı eyaletler kırmızı, Clinton'ın galip geldikleri ise mavi renkle gösteriliyor.

YERLEŞİK SİYASETE MEYDAN OKUDU

Amerikan ayrıcalıklığı diye bir söz var.

Ülkelerinin dünyanın geri kalanından farklı ve şanslı olduğunu savunan Amerikalıların sık sık tekrarladıkları bir söz. İşte salı gecesi Amerikan başkanlık seçiminde yaşananlar, aslında ABD’nin de konu siyaset olduğunda ayrıcalıklı ve farklı olmadığını gösterdi. Ve ilk işaretleri Avrupa’da çıkan, sisteme öfkeli, eğitim seviyesi düşük kitlelerin siyasetteki yükselişi Amerika’ya da ulaştı. Fransa’da yıldızı parlayan aşırı sağ ve haziranda İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasının oylandığı referandumda, anketlerin tespit edemediği, AB’den çıkma kararındaki gibi başta kimsenin şans tanımadığı Cumhuriyetçi Donald Trump, herkesin favori gördüğü Demokrat Partili Hillary Clinton’ı geçti. Dünya, yerleşik siyasete meydan okuyan başka bir siyasetçinin daha zaferine tanıklık etti.