BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.389,64
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım'dan Donald Trump'a Fethullah Gülen çağrısı

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ı tebrik etti. Yıldırım'ın Trump'a ilk çağrısı 'Fethullah Gülen'i iade etmesi' yönünde oldu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde konuşuyor.

Yıldırım konumasına ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ı kutlayarak başladı. 

"Tebrik ediyoruz ve başarılar diliyoruz" diyen Yıldırım, ilk çağrısında Fethullah Gülen mesajı verdi.

Yıldırım şöyle konuştu:

"Eminim ki, uzun bir geçmişe dayanan Türkiye - ABD stratejik ortaklığı, artık tartışmalardan kurtarılmış şekilde; Türkiye'nin terörle mücadeledeki hassasiyetlerini dikkate alan, bölgedeki barış ve istikararı önceleyen politikalarla devam edecektir. Dostluk ilişkilerimizin daha da ileriyi görütülmesi için yeni başkana bir fırsat alanı oluşturulmuş olur.

15 Temmuz darbe girişiminin aklı olarak ABD topraklarında yaşayan Fethullah Gülen’in bir an önce ülkemize iadesi konusunda yeni başkana buradan açıkça çağrı yapıyorum.

İlişkilerimizi bozan, toplumlar arasındaki tarihsel dostluğa zarar veren bu terör örgütü başını, kısa sürede ülkemize iade ederseniz, eminim ki Türkiye - ABD dostlıuğu için yeni bir başlangıç, yeni bir sayfa açmış olursunuz."