BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.409,44
HABER /  POLİTİKA

ABD başkanlık seçimlerine hükümette ilk yorum

ABD Başkanlık seçimini Donald Trump'un önde götürmesine hükümetten ilk değerlendirme Adalet Bakanı Bozdağ'dan geldi.

Abone ol

Amerika'nın başkanı Donald Trump oldu, Türkiye'den ilk açıklamalar geldi. İlk açıklamayı yapan Bekir Bozdağ'dan köklü değişiklikler beklemediklerini belirtirken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Twitter'den Trump'ı tebrik etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Bozdağ, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile editörlerin sorularını yanıtladı.

AMERİKAN HALKI YÖNLENDİRMEYE 'HAYIR' DEDİ

ABD Başkanlık seçimini değerlendiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Gazete manşetiyle, anketlerle, televizyonlarla seçim kazanan kimse yok. Sonuçta oyu halk veriyor. Benim gördüğüm seçim stratejisi olarak Amerikan halkı kendi iradesinin yönlendirilmesine 'hayır' dedi diye düşünüyorum." dedi.

BAŞKANLARIN DEĞİŞMESİ İLİŞKİLERDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK GETİRMİYOR

Adalet Bakanı Bozdağ, ABD-Türkiye ilişkilerinoe yeni döneme dair şunları söyledi:

"ABD halkı kimi başkan seçerse Türkiye o başkanla çalışmaya devam edecektir. Çünkü ABD ile Türkiye ilişkileri devletler arası ilişkilerdir. Ortak çıkarlarımız var, stratejik ortaklığımız var, aramızda pek çok anlaşma var. Bu çerçevede yürüyen devletler arası ilişkilerdir. Başkanların değişmesi bu ilişkilerde köklü değişiklikler getirmiyor."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığından ABD seçimiyle ilgili ilk açıklama geldi. Dışişleri kaynaklarından yapılan açıklamada, "ABD-Türkiye ilişkileri kişilerden bağımsızdır. Türkiye ABD ile olan ilişkilerini sürdürmeye kararlıdır. Seçim sonuçları ABD halkının tercihidir. ABD halkı kimi seçerse saygı duyarız" ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE'DEN İLK TEBRİK

ABD’de büyük sürpriz yaparak başkanlık seçimini kazanan Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a Türkiye’den ilk tebrik mesajını sosyal medya üzerinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gönderdi. Çavuşoğlu, Twitter hesabından  “ABD'nin yeni Başkanı @realDonaldTrump'ı tebrik ediyoruz. ABD ile güvene dayalı işbirliğimizi yeni dönemde güçlendirmeye devam edeceğiz” diye yazdı.